Android: Επικρατεί κατά κράτος και στο δεύτερο οικονομικό τρίμηνο του 2014

13:28 3/8/2014 - Πηγή: myPhone
Και η πλατφόρμα της Google συνεχίζει τη τρελή πορεία της και αυτό το οικονομικό τρίμηνο. Σύμφωνα με αναφορά της Strategy Analytics, το σύνολο των κατασκευαστών smartphones πούλησαν μέσα στο δεύτερο οικονομικό τρίμηνο του έτους 295,2 εκατομμύρια συσκευές, εκ των οποίων τα 249,6 εκατομμύρια ήταν συσκευές με λειτουργικό Android.
Αυτό σημαίνει πως η Google κατέχει το 84,9% της αγοράς των νέων συσκευών, αυξάνοντας το σχετικό ποσοστό του 80,2% που είχε πέρυσι.

Η Apple κρατάει εύκολα τη δεύτερη θέση, με την εταιρεία να διαθέτει στην αγορά 35,2 εκατομμύρια iPhone, σημειώνοντας πτώση του μεριδίου που κατέχει από το ποσοστό του 13,4% στο αντίστοιχο τρίμηνο του 2013 στο 11,9% σήμερα. Βέβαια οι πωλήσεις της εταιρείας αυξήθηκαν, αλλά ο ρυθμός αύξησης των πωλήσεων είναι αισθητά μικρότερος του ρυθμού ανάπτυξης της αγοράς συνολικά, με αποτέλεσμα το μερίδιο που κατέχει στην αγορά να συρρικνώνεται. Τρίτος κατά σειρά κατασκευαστής είναι η Microsoft, με 8 εκατομμύρια πωληθέντες συσκευές και 2,7% της αγοράς. Τελευταία η Blackberry με το ποσοστό της να πέφτει στο 0,6% και τις συσκευές που πωλήθηκαν να φτάνουν τις 1,6 εκατομμύρια.

Το ολοκληρωμένο άρθρο του myphone.gr περιέχει ακόμη 336 λέξεις
Keywords
Τυχαία Θέματα