4x4 η Ξάνθη, 2-0 τη Δόξα Δράμας

Την τέταρτη συνεχόμενη νίκη της στη Super League πανηγύρισε η Ξάνθη στο Καυτανζόγλειο, όπου επικράτησε 2-0 της Δόξα Δράμας για την 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Σκόρερ για την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη ήταν οι Μάνταλος και Πόι, με τον τερματοφύλακα των τυπικά γηπεδούχων, Σέρεμετ, να φέρει τεράστια ευθύνη για το γκολ του αργεντίνου. Με αυτό το αποτέλεσμα,

η Ξάνθη σκαρφάλωσε στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας όμως δύο παιχνίδια περισσότερα από τον ΟΦΗ που βρίσκεται δύο βαθμούς πιο κάτω στην 6η θέση. Από την άλλη, η Δόξα παρέμεινε στην τελευταία θέση με μόλις έναν βαθμό και χωρίς κανένα γκολ (!) σε τέσσερα παιχνίδια.

Ο Ουζουνίδης παρέταξε την ομάδα του με το ίδιο σχήμα που... σκόρπισε την προηγούμενη αγωνιστική τον Ατρόμητο και οι ποδοσφαιριστές του μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο του Καυτανζογλέιου με... κεκτημένη ταχύτητα.

Μετά το 10', οι φιλοξενούμενοι είχαν... κατασκηνώσει στην περιοχή του Σέρεμετ και ήταν θέμα χρόνου να βρουν δίχτυα. Αυτό έγινε τελικά στο 21' όταν από ένα γέμισμα από την άμυνα, ο Μαρκόφσκι έφυγε από κανονική θέση στην πλάτη της άμυνας, γύρισε την κατάλληλη στιγμή την μπάλα στον Μάνταλο που πολύ εύκολα πλάσαρε για το 0-1, σε μια αρκετά οριακή φάση πάντως για οφσάιντ του νεαρού μέσου.

Το γκολ της Ξάνθης έδειξε να ξυπνάει τους γηπεδούχους, οι οποίοι ανέβασαν ρυθμό και έκλεισαν τους αντιπάλους τους στο μισό γήπεδο. Παρόλα αυτά, το έντονο επιθετικό πρόβλημα της Δόξας, που ακόμα ψάχνει το πρώτο της γκολ στο πρωτάθλημα, φάνηκε, αφού οι παίκτες του Χαραλαμπίδη δεν μπορούσαν να απειλήσουν παρά μόνο με στημένες φάσεις.

Σε μία τέτοια, πάντως, στο 25' ο Βέρτζος έπιασε την κεφαλιά, αναγκάζοντας τον Βιβιανί στην απόκρουση της αναμέτρησης. Η Δόξα έφτασε κοντά στο τέρμα άλλη μία φορά, στο 47', όταν ο Σοϊλέδης απέφυγε πολύ όμορφα δύο αντιπάλους του στο ύψος της μεγάλης περιοχής, όμως το δυνατό σουτ του πέρασε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Βιβιανί.

Η πίεση των γηπεδούχων συνεχιζόταν μέχρι το 58', όταν από το πουθενά η Ξάνθη έκανε το 2-0 και κλείδωσε ουσιαστικά το διπλό. Ο Πόι έκανε την ατομική ενέργεια από τα αριστερά, έφτασε στην τελική γραμμή και γύρισε την μπάλα, όμως ο Σέρεμετ έκανε τραγικό λάθος και την άφησε να περάσει κάτω από τα χέρια του με αποτέλεσμα να περάσει την γραμμή του τέρματος.

Αυτό το γκολ έκοψε τα πόδια των τυπικά γηπεδούχων και το τελευταίο μισάωρο της αναμέτρησης κύλισε με την Ξάνθη να ελέγχει πολύ άνετα το 2-0, που ήταν φυσικά και το τελικό αποτέλεσμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα