Europa... κλήρωση για Ολυμπιακό &ΠΑΟΚ

Τους αντιπάλους τους στη φάση των 32 του Europa League θα μάθουν το μεσημέρι της Παρασκευής (16/12, 14:00GR), Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ, που βρίσκονται στο γκρουπ των ισχυρών της διοργάνωσης.

Oι ερυθρόλευκοι ολοκλήρωσαν με 9 βαθμούς την προσπάθειά τους στη φάση των ομίλων του Champions League

κι έτσι παίρνουν θέση στους ισχυρούς του Europa, ενώ ο ΠΑΟΚ με το 1-1 επί της Ρούμπιν πήρε την πρώτη θέση στον όμιλό του κι επίσης θα αποφύγει τις πιο δυνατές ομάδες.

Οι πιθανοί αντίπαλοι Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ είναι: Ουντινέζε, Μπράγκα, Αλκμάαρ, Πόρτο, Αγιαξ, Τραμπζονσπόρ, Βικτόρια Πλζεν, Λάτσιο, Στόουκ, Σάλτσμπουργκ, Στεάουα, Βίσλα Κρακοβίας, Ανόβερο, Λέγκια Βαρσοβίας, Λοκομοτίβ Μόσχας, Ρουμπίν Καζάν*

* Με τη Ρούμπιν μπορεί να κληρωθεί μόνο ο Ολυμπιακός και όχι ο ΠΑΟΚ, αφού προέρχονται από τον ίδιο όμιλο.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως οι Β«ισχυροίΒ» θα παίξουν τη ρεβάνς στην έδρα τους, ενώ από την κλήρωση που θα γίνει στη Νιόν της Ελβετίας, θα γίνουν γνωστές και οι διασταυρώσεις στη φάση των 16.

Τα γκρουπ δυναμικότητας

Δυνατοί: ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Βαλένθια, Μπιλμπάο, Ατλέτικο Μαδρίτης, Σάλκε, Τβέντε, Αϊντχόφεν, Μπριζ, ’ντερλεχτ, Σταντάρ Λιέγης, Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Μπεσίκτας, Μέταλιστ.

Αδύνατοι: Λάτσιο, Ουντινέζε, Πόρτο, Μπράγκα, Στόουκ Σίτι, Ρούμπιν Καζάν, Ανόβερο, Λοκομοτίβ Μόσχας, ’λκμααρ, ’γιαξ, Τραμπζονσπόρ, Σάλτσμπουργκ, Στεάουα, Βίσλα Κρακοβίας, Λέγκια Βαρσοβίας, Βικτόρια Πλζεν.

Υπενθυμίζεται ότι οι δεκαέξι Β«ισχυροίΒ» είναι οι δώδεκα πρώτοι των ομίλων του Europa League και οι τέσσερις καλύτεροι τρίτοι των ομίλων του Champions League. Αντίστοιχα, οι Β«αδύναμοιΒ» αποτελούνται από τους 12 δεύτερους των ομίλων του Europa League και τους τέσσερις χειρότερους τρίτους των ομίλων του Champions League

Το πρόγραμμα του Europa League

Φάση των Β«32Β»: 16 και 23 Φεβρουαρίου 2012
Φάση των Β«16Β»: 8 και 15 Μαρτίου 2012
Προημιτελική φάση: 29 και 5 Απριλίου 2012
Ημιτελική φάση: 19 και 26 Απριλίου 20112
Τελικός: 9 Μαΐου στο Εθνικό Στάδιο του Βουκουρεστίου

Keywords
Τυχαία Θέματα