F1: Χάνει το ξεκίνημα του 2012 ο Κούμπιτσα

Ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα ενημέρωσε την Lotus Renault GP ότι δεν θα είναι έτοιμος για να αγωνιστεί στην αρχή της επόμενης σεζόν, καθώς ακόμη δεν έχει αποθεραπευτεί πλήρως από τους σοβαρούς τραυματισμούς που τον κράτησαν εκτός αγώνων φέτος.

"Αν και δούλεψα πάρα πολύ σκληρά τις τελευταίες εβδομάδες, έφτασα στο συμπέρασμα ότι δεν είναι σίγουρο αν θα είμαι έτοιμος για τη σεζόν 2012", ανέφερε ο πολωνός οδηγός σε ανακοίνωσή του την Τετάρτη (23/11).

"Πήρα τηλέφωνο

την ομάδα και την ενημέρωσα για την κατάσταση. Ηταν μια δύσκολη απόφαση, αλλά και η πιο συνετή. Απλώς χρειάζομαι περισσότερο χρόνο για να γίνω 100% καλά, πριν δοκιμάσω να οδηγήσω".

Παρά την απώλεια του Κούμπιτσα, οι άνθρωποι της Renault τουλάχιστον τώρα γνωρίζουν πώς έχει η κατάσταση και μπορούν να προχωρήσουν το σχεδιασμό τους όσον αφορά το δίδυμο οδηγών τους για του χρόνου.

Ο κύριος υποψήφιος για να πάρει τη θέση που θα είχε ο πολωνός, είναι ο Ρομέν Γκροζάν, ο οποίος φέτος ήταν δοκιμαστής στην Renault και παράλληλα συμμετείχε στο GP2, όπου κατέκτησε τον τίτλο.

Ελπίδες διατηρεί και ο Μπρούνο Σένα, ενώ άγνωστο παραμένει αν η βρετανική ομάδα θα κρατήσει τον Βιτάλι Πετρόφ, παρότι ο ρώσος έχει συμβόλαιο για το 2012.

Επίσης, υπήρξε και μια επαφή με τον Κίμι Ράικονεν, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Renault, Ερίκ Μπουγιέ, ο οποίος όμως παραδέχτηκε ότι η περίπτωση απόκτησης του παγκόσμιου πρωταθλητή F1 του 2007 είναι πολύ δύσκολη.

Στο μεταξύ, η Renault έκανε γνωστό ότι θα κινήσει τις διαδικασίες για την ανανέωση της συμφωνίας της με τον Κούμπιτσα, καθώς αυτή λήγει στο τέλος του έτους. Στον Ενστοουν θέλουν να προλάβουν τυχόν κινήσεις από άλλες ομάδες για τον 26χρονο οδηγό, για τον οποίο λέγεται ότι ίσως ενδιαφερθεί η Ferrari για τη θέση του Φελίπε Μάσα, εφόσον μείνει ελεύθερος το 2013.

Keywords
Τυχαία Θέματα