F1: Με Ρικιάρντο και Βερνιέ η Toro Rosso το 2012

Με ένα εντελώς νέο δίδυμο οδηγών θα παρουσιαστεί στο grid της επόμενης σεζόν η Toro Rosso, καθώς η ιταλική ομάδα ανακοίνωσε την Τετάρτη (14/12) τη συμφωνία της με τους Ντάνιελ Ρικιάρντο και Ζαν-Ερίκ Βερνιέ για το 2012.

Η συγκεκριμένη απόφαση πάρθηκε σε συνεννόηση με την Red Bull, του προγράμματος νέων πιλότων της οποίας είναι μέλη τόσο ο αυστραλός όσο και ο γάλλος.

Οι δύο οδηγοί θα αντικαταστήσουν

τους Σεμπαστιάν Μπουεμί και Χάιμε Αλγκουερσουάρι, οι οποίοι έτρεχαν με την STR από τη σεζόν 2009.

"Είμαι ευχαριστημένος που ήμασταν σε θέση να καταλήξουμε νωρίς σε μια απόφαση σχετικά με τους οδηγούς μας για του χρόνου, γιατί αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να δώσουμε όλη την προσοχή μας στο 2012, χωρίς περισπασμούς", δήλωσε ο επικεφαλής της Toro Rosso, Φραντς Τοστ.

"Κατά τη διάρκεια του περασμένου χρόνου αμφότεροι οι Ντάνιελ και Ζαν-Ερίκ απέδειξαν την αξία τους και περιμένω να έχουν μεγάλη συνεισφορά στην απόδοση της ομάδας.

"Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον Σεμπαστιάν Μπουεμί και τον Χάιμε Αλγκουερσουάρι για τη σκληρή δουλειά τους τις προηγούμενες τρεις σεζόν. Τους ευχόμαστε το καλύτερο για το μέλλον.

"Πρέπει να θυμόμαστε ότι όταν ιδρύθηκε η Scuderia Toro Rosso το 2005, έγινε με σκοπό να δίνει ένα πρώτο βήμα προς την F1 στους νεαρούς του προγράμματος τζούνιορ οδηγών της Red Bull. Είναι μέρος της φιλοσοφίας της ομάδας να αλλάζει αγωνιστική σύνθεση από καιρό σε καιρό, ώστε να εκπληρώνουμε αυτόν τον στόχο".

Keywords
Τυχαία Θέματα