GP Αμπου Ντάμπι: Ο Μπάτον ταχύτερος στο 1ο σκέλος ελεύθερων δοκιμών

Με τον Τζένσον Μπάτον να παίρνει την κορυφή στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών, άνοιξε η αυλαία του προτελευταίου GP της σεζόν στο Αμπου Ντάμπι, το πρωί της Παρασκευής (11/11).

Ο βρετανός οδηγός της McLaren έκανε τον ταχύτερο χρόνο στο 1:40.263, αφήνοντας 0,126" πίσω του την Red Bull του Μαρκ Ουέμπερ.

Ο αυστραλός κατάφερε στον τελευταίο του γύρο να μπει ανάμεσα από τις δύο McLaren,

παίρνοντας από τον Λιούις Χάμιλτον τη δεύτερη θέση για μόλις 14 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Τέταρτος ήταν ο Σεμπάστιαν Φέτελ με την άλλη Red Bull, ο οποίος προς το τέλος κατάφερε να κλείσει στο μισό δευτερόλεπτο την απόστασή του από την κορυφή.

Ακολούθησαν οι δύο Ferrari των Φερνάντο Αλόνσο και Φελίπε Μάσα στις θέσεις 5 και 6, με έβδομο τον Αντριαν Σούτιλ της Force India.

Ο γερμανός κατάφερε να βρεθεί μπροστά από τον γερμανό συμπατριώτη του και οδηγό της Mercedes, Νίκο Ρόσμπεργκ, ο οποίος χώρισε τις δύο Force India, αφήνοντας πίσω του τον Πολ ντι Ρέστα.

Την πρώτη 10άδα συμπλήρωσε ο Χάιμε Αλγκουερσουάρι της Toro Rosso, ενώ ο πρωτοεμφανιζόμενος Ζαν-Ερίκ Βερνιέ, ο οποίος οδηγήσε το μονοθέσιο του Σεμπαστιάν Μπουεμί, ήταν λιγότερο από τρία δέκατα πιο αργός από τον ισπανό, καταλαμβάνοντας μια εντυπωσιακή 11η θέση.

Ο Ρούμπενς Μπαρικέλο ήταν ο μοναδικός που δεν έκανε ούτε έναν χρονομετρημένο γύρο, καθώς αντιμετώπισε ένα μηχανικό πρόβλημα στην Williams του, το οποίο τον κράτησε κολλημένο στο γκαράζ της ομάδας έπειτα από τρεις αναγνωριστικούς γύρους.

Ολοι οι υπόλοιποι 23 που έγραψαν επίδοση, έκαναν την καλύτερή τους με την πειραματική μαλακή γόμα που έχουν στη διάθεσή τους ειδικά για αυτές τις ελεύθερες δοκιμές, και όχι με την πιο αργή μέση γόμα που πρόκειται να χρησιμοποιήσουν στη συνέχεια του αγωνιστικού τριημέρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα