GP Κορέας: Ο Σουμάχερ ταχύτερος στο 1ο σκέλος ελεύθερων δοκιμών

Υπό πολύ δυνατή βροχή πραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια περίοδος ελεύθερων δοκιμών του φετινού GP Κορέας, γεγονός που έδωσε την ευκαιρία στον Μίκαελ Σουμάχερ να χαρίσει στην Mercedes μία σπάνα πρωτιά.

Το νερό στην πίστα ήταν τόσο πολύ που όλοι οι οδηγοί παρέμειναν στα γκαράζ των ομάδων τους για πολλή ώρα μετά τους γύρους εγκατάστασης.

Τη σιωπή έσπασε πρώτος ο Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος βγήκε για να γράψει χρόνο περίπου 40 λεπτά πριν από το τέλος. Ο βρετανός της McLaren

έκανε δύο γρήγορους γύρους και στη συνέχεια δεν ξαναβγήκε, όμως το παράδειγμά του ακολούθησαν στη συνέχεια οι περισσότεροι άλλοι οδηγοί.

Ο ταχύτερος όλων ήταν τελικά ο Σουμάχερ, σταματώντας το χρονόμετρο στο 2:02.784 ελάστιχα πριν ολοκληρωθεί το session. Ο γερμανός άφησε στην δεύτερη θέση τον συμπατριώτη του και παγκόσμιο πρωταθλητή για δεύτερη σερί χρονιά φέτος, Σεμπάστιαν Φέτελ, με διαφορά μόλις 0,056".

Ακολούθησαν οι δύο Force India των Πολ ντι Ρέστα και Αντριαν Σούτιλ στις θέσεις 3 και 4, ακριβώς πάνω από την Toro Rosso του Σεμπαστιάν Μπουεμί.

Ο Χάμιλτον κατέληξε έβδομος στην τελική κατάταξη, πίσω και από την Sauber του Καμούι Κομπαγιάσι, ενώ την κορυφαία 10άδα συμπλήρωσαν κατά σειρά οι Νίκο Ρόσμπεργκ (Mercedes), Σέρχιο Πέρες (Sauber) και Μαρκ Ουέμπερ (Red Bull).

Ο νεαρός γάλλος Ζαν-Ερίκ Βερνιέ έκανε ντεμπούτο σε ελεύθερες δοκιμές με την Toro Rosso και πήρε την 13η θέση ανάμεσα στους 18 που έγραψαν χρόνο. Σε αυτή την κατηγορία δεν ήταν οι δύο Ferrari, οι δύο Renault, ο Χάικι Κοβαλάινεν και ο Τζένσον Μπάτον.

Οι καιρικές συνθήκες αναμένεται να βελτιωθούν στην απογευματινή περίοδο που αρχίζει στις 08:00GR, με τις ομάδες να ελπίζουν να βρουν έστω ένα μικρό παράθυρο για δοκιμές σε στεγνό οδόστρωμα, καθώς δεν προβλέπεται βροχή τις δύο επόμενες μέρες που θα γίνουν οι κατατακτήριες δοκιμές και ο αγώνας.

Keywords
Τυχαία Θέματα