MLB: Ο Πούχολς υπέγραψε στους Εϊντζελς για 10 χρόνια έναντι 254 εκ. δολαρίων

Το αγαπημένο παιδί του Σεντ Λιούις αποφάσισε να γυρίσει την πλάτη στους φετινούς πρωταθλητές MLB, Κάρντιναλς, υπογράφοντας συμβόλαιο μυθικής αξίας με τους Λος Αντζελες Εϊντζελς.

Ο λόγος για τον Αλμπερτ Πούχολς, ο οποίος συμφώνησε να γίνει μέλος των Εϊντζελς έναντι συνολικής αμοιβής 254 εκατομμυρίων δολαρίων για τα επόμενα 10 χρόνια, όπως μετέδωσε το Associated Press.

Η

αξία του συμβολαίου του φερστ μπέιζμαν από τη Δομινικανή Δημοκρατία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στα χρονικά του MLB, μετά τα 275 εκ. δολάρια που έχει λαμβάνειν ο συμπατριώτης του, Αλεξ Ροντρίγκεζ, από τους Νιου Γιορκ Γιάνκις, βάσει της 10ετούς συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών το 2008.

Ο Πούχολς ξεκίνησε την καριέρα του το 2001 με τους Κάρντιναλς, κερδίζοντας τον τίτλο του ρούκι της χρονιάς. Το 2005 αναδείχτηκε MVP της National League, ενώ την επόμενη σεζόν οδήγησε την ομάδα του Σεντ Λιούις στην κατάκτηση του World Series.

Ακολούθησαν δύο ακόμα βραβεία MVP το 2008 και το 2009, όπως και το δεύτερο πρωτάθλημα MLB με τους Κάρντιναλς φέτος, κόντρα σε όλα τα προγνωστικά απέναντι στους Τέξας Ρέιντζερς.

Στα 31 του, ο Πούχολς θεωρείται σήμερα ο καλύτερος παίκτης του αμερικανικού μπέιζμπολ, καλύπτοντας την πρώτη βάση.

Το συμβόλαιό του με τους Κάρντιναλς έληξε στο τέλος της φετινής σεζόν και παρά τη μεγάλη αγάπη των κατοίκων μιας πόλης των ΗΠΑ που ζει και αναπνέει για το μπέιζμπολ, ο ίδιος αποφάσισε να γυρίσει σελίδα στην καριέρα του.

Εκτός από τον Πούχολς, οι Εϊντζελς ενδυναμώθηκαν και με τον βασικό πίτσερ Σι Τζέι Γουίλσον, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τους Ρέιντζερς, υπογράφοντας για πέντε χρόνια έναντι 77,5 εκ. μαζί του.

Με αυτόν τον τρόπο η ομάδα του Αναχαϊμ ελπίζει να μετατραπεί ξανά σε πρωταγωνίστρια της American League, έχοντας μείνει εκτός πλέι-οφ τα δύο τελευταία χρόνια, αυξάνοντας την ανταγωνιστικότητά της απέναντι στους πρωταθλητές AL Ρέιντζερς, τους Γιάνκις και τους Μπόστον Ρεντ Σοκς.

Keywords
Τυχαία Θέματα