NBA: Υπέγραψε ο Τσάντλερ στους Νικς, παρελθόν ο Μπίλαπς

Οι Νιου Γιορκ Νικς επισημοποίησαν την ενίσχυση της ρακέτας τους με την απόκτηση του 29χρονου σέντερ Τάισον Τσάντλερ, πρωταθλητή NBA με τους Ντάλας Μάβερικς πέρυσι.

Για να σηκώσει το τετραετές συμβόλαιο ύψους 58 εκ. δολαρίων του Τσάντλερ, η ομάδα της Νέας Υόρκης ανακάστηκε να κόψει τον Τσόνσεϊ Μπίλαπς, στον οποίο χρωστούσε 14,2 εκ. για την τελευταία χρονιά του συμβολαίου του.

Ο Μπίλαπς τέθηκε στο ειδικό καθεστώς της αμνηστίας, κάτι

που σημαίνει ότι αυτά τα 14,2 εκ. δεν θα μετρήσουν στο σάλαρι καπ της πρώην ομάδας του.

Οι Νικς εξασφάλισαν τον υπόλοιπο χώρο στο σάλαρι καπ μέσα από μια τριημερή ανταλλαγή με τους Μάβερικς και τους Ουάσινγκτον Γουίζαρντς.

Οι Μάβερικς πήραν τον καναδό γκαρντ Αντι Ράουτινς από τους Νικς και ένα νταφτ πικ δεύτερου γύρου υπό όρους για το 2012 από τους Γουίζαρντς, οι Γουίζαρντς τον γάλλο σέντερ Ρόνι Τουριάφ και ένα ντραφτ πικ δεύτερου γύρου για το 2013 από τους Νικς, και οι Νικς, εκτός από τον Τσάντλερ με τη διαδικασία του sign-and-trade, τα δικαιώματα των Αχμάντ Νάιβινς και Γιώργου Πρίντεζη από τους Μάβερικς.

Σε ό,τι αφορά τον Μπίλαπς, οι ομάδες που θα θελήσουν να τον αποκτήσουν πρέπει να καταθέσουν κλειστές προσφορές και όποια καλύψει μεγαλύτερο μέρος του συμβολαίου του, θα τον αποκτήσει. Το υπόλοιπο ποσό μέχρι τα 14,2 εκ. πρέπει να καταβληθεί από τους Νικς.

Ο Τσάντλερ θεωρείται πολύτιμη προσθήκη για τους Νικς, καθώς είναι γνωστός για τις αμυντικές του ικανότητες και καλός ριμπάουντερ, δύο τομείς στους οποίους πονούσε η ομάδα του Μάικ ντ'Αντονι.

Το 2010 υπήρξε μέλος της εθνικής ομάδας των ΗΠΑ που κατέκτησε το παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Τουρκία.

Keywords
Τυχαία Θέματα