"Two Nations Cup Rowing 2011"

Την πρώτη της προπόνηση στον Κεράτιο κόλπο πραγματοποίησε η ελληνική οκτάκωπος, η οποίς την ερχόμενη Κυριακή (23/10, 10:00GR) θα αγωνιστεί κόντρα στην αντίστοιχη τουρκική στον πρώτο αγώνα που διεξάγεται ανάμεσα στις δυο χώρες με την ονομασία "Two Nations Cup".

Μια διοργάνωση που έχει ως στόχο τη διάδοση του αθλήματος στις δυο χώρες, αλλά και την σύσφιξη των σχέσεων των δυο εθνών και σε αθλητικό επίπεδο.

Η ελληνική αποστολή έφτασε το πρωί της Παρασκευής (21/10) στην Κωνσταντινούπολη κι αφού εγκαταστάθηκε στο ξενοδοχείο όπου φιλοξενείται μετέβη στο σημείο του τερματισμού όπου ήταν

προγραμματισμένη η επίσημη φωτογράφιση των δυο πληρωμάτων. Τους αθλητές υποδέχθηκε ο δήμαρχος της περιοχής, ενώ όλοι μαζί στην συνέχεια φωτογραφήθηκαν δίπλα στο εντυπωσιακό έπαθλο που θα κερδίσει η ομάδα που θα επικρατήσει στον αγώνα των 3.100μ.

Επίσης πραγματοποιήθηκε και η τεχνική σύσκεψη με την κλήρωση να στέλνει την ελληνική ομάδα στην βορινή διαδρομή ενώ ανακοινώθηκε ότι κάθε 500μ θα υπάρχει σημαδούρα που θα αναγράφει τα υπολειπόμενα μέτρα του αγώνα. H εκκίνηση θα δοθεί από τη γέφυρα του Γαλατά, ενώ ο τερματισμός θα γίνει στο "Balat Park". Λόγω έργων σε συγκεκριμένα σημεία του Κεράτιου Κόλπου, η αρχική διαδρομή (5,061 μέτρα) τροποποιήθηκε, με την απόστασή της να διαμορφώνεται πλέον στα 3,061 μέτρα.

Αύριο, το μεσημέρι (12:00) η ελληνική αποστολή θα μεταβεί στο Φανάρι προκειμένου να επισκεφτεί τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Στη συνέχεια θα κάνει την τελευταία της προπόνηση στον Κεράτιο κόλπο.

Η ελληνική αποστολή αποτελείται από τους πρωταθλητές Ευρώπης 2011 της δικώπου Γκουντούλα Απόστολο και Γκουντούλα Νίκο, τους Πρωταθλητές Ευρώπης και Δευτεραθλητές Κόσμου 2011 της τετράκωπου Τσίλη Ιωάννη, Τζιάλλα Γεώργιο και Χρήστου Ιωάννη, καθώς και τους Έλληνες πρωταθλητές Αγγελόπουλο Διονύσιο, Λουλούδη Αλέξανδρο, Χρηστομάνο Κωνσταντίνο και Χαϊτίδη Αλέξανδρο (πηδαλιούχος). Προπονητής της αποστολής είναι ο Αθανάσιος Αθανασιάδης.

Η τουρκική αποστολή απαρτίζεται από τους Τούρκους πρωταθλητές Ονούρ Αραμπατσί, Μοχάμετ Κάνσι, Σελαχατίν Γκουρσόι, Ονάτ Καζακλί, Ογκεντέι Γκίρισκεν, Ορχάν Ταχτατσί, Ζαφέρ Γκούντογκντου, Ερσάν Κεσίμ και Χασάν Ταϊφούν (πηδαλιούχος). Ο Ομοσπονδιακός προπονητής για την τουρκική οκτάκωπο είναι ο Αλί Νεντρετίν Σεν.

Keywords
Τυχαία Θέματα