Αλεξανδρής: Ζωντανό το όνειρο

Για τον αγώνα με τη Βιλερμπάν (31/1, 19:45GR), αλλά και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή η ομάδα του Αρη μίλησε ο προπονητής των κίτρινων, Βαγγέλης Αλεξανδρής.

"Είναι πάρα πολύ δυνατή (σ.σ η Βιλερμπάν). Ξεκίνησε με πολύ καλές προοπτικές, είχε στην σύνθεσή της τον Πάρκερ και τον Τουριάφ, σπουδαία ονόματα που ΝΒΑ που επέστρεψαν εκεί. Βρίσκεται στην 8η θέση της βαθμολογίας. Έχει γεμάτο ρόστερ, με τέσσερις Αμερικανούς και μια πολύ αθλητική ομάδα. Χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή", δήλωσε ο τεχνικός του

’ρη που στην συνέχεια αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα:

"Εμείς θα αγωνιστούμε για να κρατήσουμε το όνειρο της Ευρώπης ζωντανό. Χρειαζόμαστε τη νίκη έστω και με έναν πόντο. Αυτό είπα στα παιδιά. Η ομάδα αυτή τη στιγμή δεν βρίσκεται στο καλύτερό της σημείο, γιατί για μας η πρόοδος συντελείται στις προπονήσεις. Από τη στιγμή που έχουμε χάσει σημαντικούς παίκτες, με τη φυγή του Τζέιμς και τους τραυματισμού του Τσαλδάρη και του Ταπούτου, που παίζει από παιχνίδι σε παιχνίδι, έχει χαθεί η ποιότητα στις προπονήσεις, η δυναμική των προπονήσεων και δεν σημειώνουμε πρόοδο.

"Έρχονται και οι ήττες και όπως έχω πει κάθε φορά που χάνεις σου αφήνει κάτι. Πρέπει να παλεύω με τα παιδιά και στον ψυχολογικό τομέα. Χάσαμε από τον Πανιώνιο γυρίζοντας από ένα κοπιαστικό ταξίδι με δύο τραυματίες, έχουμε μείνει πολύ λίγοι για να ανταποκριθούμε σε ένα τέτοιο εύρος υποχρεώσεων σε Ελλάδα και σε Ευρώπη. Εκτός από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε, απέναντι στην ιστορία του ’ρη, βλέπετε όμως πόσο επώδυνο είναι για την ομάδα".

Όταν ρωτήθηκε για την σημασία του αγώνα με την Βιλερμπάν απάντησε πως "σαφώς και είναι από τα τελευταία χαρτιά, γιατί αν δεν κερδίσουμε αύριο, χάνουμε κατά πολύ μεγάλο ποσοστό, εκτός αν γίνει κάποιο θαύμα τη δυνατότητα να διεκδικήσουμε την πρόκρισή μας στην επόμενη φάση. Ποιος είναι ο στόχος; Από τη στιγμή που παλέψαμε και τα δώσαμε στο παιχνίδι στην Ουκρανία και χάσαμε μόνο με επτά πόντους, είπαμε ότι εφόσον ενισχυθεί η ομάδα και μπορέσουμε να κερδίσουμε έστω και με έναν πόντο τη Βιλερμπάν στα δύο ματς και την Ντόνετσκ στο τελευταίο παιχνίδι, μπορούμε, αλλά πρώτα πρέπει να ενισχυθούμε".

Όσον αφορά για τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει ο ’ρης ο Βαγγέλης Αλεξανδρής σημείωσε ότι "μας λείπουν οι έμπειροι παίκτες. Έχουμε μείνει μόνο με τους ρούκις και αν δεν έχουν τους έμπειρους παίκτες να τους στηρίξουν, είναι δύσκολο να ανταποκριθούν. Η ομάδα κάνει έναν δίκαιο αγώνα με τον Τζέιμς και πρέπει να δικαιωθεί, όμως αυτό μας στερεί τη δυνατότητα να πάρουμε παίκτη στη θέση του.

Keywords
Τυχαία Θέματα