Αλόνσο: Αυτή η σεζόν είναι η καλύτερη που έχω κάνει ποτέ στη ζωή μου

Ο Φερνάντο Αλόνσο πιστεύει ότι τη φετινή σεζόν η απόδοσή του κυμάνθηκε σε υψηλότερα επίπεδα από ποτέ, παρά το γεγονός ότι απέτυχε να διεκδικήσει τον παγκόσμιο τίτλο.

"Αυτή η σεζόν είναι η καλύτερη που έχω κάνει ποτέ στη ζωή μου", δήλωσε ο ισπανός οδηγός της Ferrari στην εφημερίδα AS.

"Τερμάτισα στους περισσότερους αγώνες, έκανα απίστευτους χρόνους γύρων, φανταστικές εκκινήσεις, σπουδαία pit-stop, πετυχημένες στρατηγικές, βάθρα και μία νίκη σε GP. Θα είναι δύσκολο να επαναλάβω όλα αυτά".

Αναφερόμενος

στη φετινή κυριαρχία του Σεμπάστιαν Φέτελ και της Red Bull, ο Αλόνσο είπε: "Σίγουρα όλοι θέλουμε να παλεύουμε για τον τίτλο, αλλά όταν δεν μπορείς, πρέπει να δεχτείς ότι οι άλλοι ήταν καλύτεροι".

Πάντως ο 30χρονος πιλότος δεν θα ήθελε να αλλάξει θέσεις με τον Φέτελ.

"Οχι, σε καμία περίπτωση", σημείωσε. "Είμαι στην ομάδα των ονείρων μου, αν και τώρα είμαστε στα ίσια [με το Φέτελ], έχοντας από δύο τίτλους ο ένας. Αλλά κοιτάζοντας στο μέλλον για τα επόμενα πέντε χρόνια, προτιμώ να είμαι εδώ που είμαι, παρά εκεί που είναι αυτός".

Τέλος, ο Αλόνσο διαφωνεί με όσους προβλέπουν ότι η κυριαρχία του Φέτελ θα συνεχιστεί τα επόμενα χρόνια, υπενθυμίζοντας ότι η ιστορία έχει δείξει πως τα δεδομένα στην F1 μπορεί να αλλάξουν πολύ γρήγορα.

"Παλιότερα ο κόσμος πίστευε ότι ο Χάμιλτον θα κέρδιζε το πρωτάθλημα 10 χρόνια στη σειρά και μετά ότι ο Μπάτον και ο Μπρον είχαν βρει τη μαγική συνταγή. Τώρα η Red Bull έχει κερδίσει τον τίτλο τα δύο τελευταία χρόνια και όλοι πιστεύουν ότι θα κερδίσει άλλα 20, αλλά αυτό δεν θα συμβεί".

Keywords
Τυχαία Θέματα