Από φαβορί... αουτσάιντερ

Μαύρα σύννεφα έχουν συγκεντρωθεί πάνω από του Ρέντη μετά τη νέα βαθμολογική απώλεια του Ολυμπιακού, με την οποία γκρεμίστηκε από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Οι πρωταθλητές Ελλάδας, στους οποίους είχε μπει η ταμπέλα φαβορί στις αρχές του πρωταθλήματος, κινδυνεύουν πλέον να μείνουν πέντε βαθμούς πίσω από τον Παναθηναϊκό (αν κερδίσει τον Λεβαδειακό στο εξ' αναβολής)

και ο Ερνέστο Βαλβέρδε με τους παίκτες καλούνται πλέον, με την πλάτη στον τοίχο, να αναδιοργανωθούν, να σοβαρευτούν, να αλλάξουν νοοτροπία και να δείξουν χαρακτήρα.

Ακολουθεί πρόγραμμα βαρύ και ... φωτιά
Δώδεκα παιχνίδια πριν την ολοκλήρωση του μαραθωνίου και ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε δυσχερή θέση, παραδίδοντας τον ρόλο του φαβορί στον αιώνιο αντίπαλό του. Κάθε αγωνιστική πλέον θα έχει πολύ μεγάλη σημασία και οι γκέλες από εδώ και στο εξής θα είναι δύσκολο να αναπληρωθούν. Οι επόμενες σαράντα μέρες θα κρίνουν σχεδόν τα πάντα και το πρόγραμμα των ερυθρολεύκων είναι βαρύ και... φωτιά. Στις επόμενες εφτά αγωνιστικές θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ, τον ΟΦΗ και τον Παναθηναϊκό εκτός έδρας, ενώ έχει και το ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, έστω κι αν η Ενωση είναι σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση.

Παράλληλα, οι ερυθρόλευκοι θα κληθούν να αντιμετωπίσουν και τη Ρούμπιν Καζάν για το Europa League, ενώ θα αγωνιστούν και στο Κύπελλο με τον Πανιώνιο. Κάτι, που σημαίνει πως τα περισσότερα από αυτά τα ματς θα δίνονται με απόσταση τριών ημερών μεταξύ τους με ότι αυτό συνεπάγεται. Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός θα είναι αφοσιωμένος μόνο στο πρωτάθλημα και στα 12 εναπομείναντα παιχνίδια.

Πέρυσι έχασε 18 βαθμούς, φέτος ήδη 14
Αυτό, που μπορούμε να παρατηρήσουμε είναι πως στα 18 παιχνίδια του πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός έχει χάσει τέσσερις βαθμούς λιγότερους από όσους είχε χάσει συνολικά σε όλο το περσινό. Συγκεκριμένα, πέρυσι είχε χάσει 18 βαθμούς, ενώ μέχρι τώρα έχει χάσει ήδη 14. Οπως φαίνεται, η περιρρέουσα ατμόσφαιρα, που είχε αναπτυχθεί στις αρχές της σεζόν περί "ακλόνητου φαβορί και εύκολης κατάκτησης του τίτλους" και πήγαζε μέσα από το περιβάλλον της ομάδας της έκανε κακό.

Αρηγσε να ξυπνήσει στα Πηγάδια
Οσο για το ματς στα Πηγάδια, ο Ολυμπιακός έδωσε συνέχεια στο ντεφορμάρισμα, που τον συνοδεύει από τον ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα στις 18 Δεκεμβρίου. Ηταν το πέμπτο διαδοχικό, που οι ερυθρόλευκοι δεν ικανοποίησαν, με εξαίρεση το τελευταίο μισάωρο, που όμως αποδείχθηκε λίγο, αφού η αναποτελεσματικότητα και ο Βιβιανί έριξαν την ομάδα του Πειραιά στο καναβάτσο.

Ντεφορμέ Ερνέστο, απουσίες και χωρίς... "εγκέφαλο"
Η απουσία των Μιραλάς και Τζιμπούρ αποδείχθηκε καθοριστική, ο "εγκέφαλος" Αριέλ Ιμπαγάσα ήταν σε κακή μέρα, όπως και αρκετοί συμπαίκτες του, τα ακραία μπακ, Μαρκάνο και Μοντέστο δεν βοήθησαν επιθετικά καθόλου, ενώ ήταν φανερό πως ο Πάντελιτς ήταν ανέτοιμος. Εντύπωση προκάλεσε πως παρά την αστοχία του, ο Ντιόγκο, που επέστρεψε γιατί δεν βρέθηκε άλλη ομάδα να τον πάρει δανεικό, ξεχώρισε και άλλαξε την εικόνα των ερυθρολεύκων.

Ντεφορμέ όμως ήτ

Keywords
Τυχαία Θέματα