Μπαρτζώκας: Σταματήσαμε τη δημιουργία του Αρη

Νίκη τετράδας πέτυχε ο Πανιώνιος στο Αλεξάνδρειο, αλλά ο Γιώργος Μπαρτζώκας στάθηκε κυρίως στην προσωπικότητα που έδειξαν οι παίκτες του στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Μάριος Μπατής μίλησε για περηφάνια, ενώ ο Βαγγέλης Αλεξανδρής εκτίμησε ότι ο Αρης έχει χάσει τη δυναμική που είχε πριν από περίπου έναν μήνα.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έδωσε τα εύσημα στους παίκτες του για την εμφάνιση

στο δεύτερο ημίχρονο. "Το πρώτο ημίχρονο ήταν το χειρότερό μας, δεν ανταποκριθήκαμε σε οτιδήποτε είχαμε σχεδιάσει. Ο Αρης έπαιξε με ενθουσιασμό, ενώ εμείς δεν παίξαμε άμυνα, στη δε επίθεση παίζαμε εκτός των συστημάτων και της φιλοσοφίας μας. Σουτάραμε χωρίς ρυθμό. Στο δεύτερο μέρος, κάναμε 27-10 στο τρίτο δεκάλεπτο έχοντας καλή άμυνα στην διείσδυση του Αρη, είχαμε το ριμπάουντ, είχαμε και τη κυκλοφορία της μπάλας, ψάχνοντας την έξτρα πάσα.

"Στο τελευταίο δεκάλεπτο, απλά διαχειριστήκαμε τη διαφορά που είχαμε. Ηρθε μια νίκη πολύ σημαντική γιατί αυτό που μένει στο πρωτάθλημα είναι το ροζ φύλλο αγώνα. Θα δούμε τον τραυματισμό του Στίβενσον, γιατί είναι ιδιαίτερα σημαντικός παίκτης. Κλειδί του παιχνιδιού για μας ήταν ότι ο Αρης έκανε τρεις τελικές πάσες, γιατί με τον τρόπο αμυνθήκαμε σταματήσαμε την δημιουργία του Αρη", είπε.

Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής είπε πως "είχαμε δύο πρόσωπα. Ενα καταπληκτικό πρώτο ημίχρονο όπου διαβάσαμε σωστά το παιχνίδι, βγάλαμε ενέργεια στην άμυνα και προσπαθήσαμε να βγάλουμε εκτός ρυθμού τον Πανιώνιο που έχει ταχύτητα εκτέλεσης σε όλα τα plays. Ημασταν αποτελεσματικοί στην επίθεση. ’λλο πρόσωπο είχαμε στο δεύτερο μέρος. Δεχθήκαμε 45 πόντους. Τι άλλαξε; Η συγκέντρωσή μας στο παιχνίδι, γιατί υποπέσαμε σε πολλά αμυντικά λάθη και δεχθήκαμε έξι τρίποντα. Από εκεί γύρισε το παιχνίδι και κάτι άλλο είναι ότι ο Πανιώνιος χαμήλωσε το σχήμα του κι έπαιξε με τεσσάρι τον Γιάνκοβιτς με αποτέλεσμα να έχουμε πρόβλημα στο μαρκάρισμα. Χρησιμοποίησα κι εγώ για κάποια διαστήματα μόλις έναν ψηλό.

"Προσπαθήσαμε να καλύψουμε τις αμυντικές αδυναμίες παίζοντας ζώνη, μας βγήκε, αλλά δεν ήμασταν αποτελεσματικοί στην επίθεση. Βγήκαν κάποια σουτ, δεν τα βάλαμε. Μας λείπουν και δύο σκόρερ. Κάποια παιδιά έμειναν χαμηλά από πλευράς αποτελεσματικότητας. Ο Μαυραειδής είχε μηδέν πόντους, ο Κερούς έναν, ο Μάκντροου δύο, με αποτέλεσμα να πέσει το βάρος στον Ταπούτο, στον Ντέιβις και στον Βεργίνη. Για να κερδίσεις τέτοια παιχνίδια με ομάδες όπως ο Πανιώνιος, πρέπει να έχεις περισσότερους παίκτες στο παιχνίδι.

"Είναι ήττα που δεν τη θέλαμε, γιατί θέλαμε να είμαστε ψηλά στη βαθμολογία. Τώρα βλέπετε, οι διπλοί αγώνες με αυτό το ρόστερ. Κι εμείς έχουμε περηφάνια γιατί είμαστε στον Αρη και δεν έχουμε εγκαταλείψει κανέναν παιχνίδι, άσχετα αν η τύχη ή η έλλειψη εμπειρίας μας οδήγησαν να κάνουμε ήττες στο τέλος. Εχουμε χάσει τη δυναμικότητα που είχαμε πριν από έναν μήνα και πρέπει να προσπαθήσουμε πολύ περισσότερο για να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις που έχουμε μέχρι το τέλος της χρονιάς".

Ο Μάριος Μπατής είπε πως "δεν ξεκινήσαμε όπως θέλαμε, με κακή άμυνα και ε

Keywords
Τυχαία Θέματα