"Δεν θα ζητήσει άσυλο ο Ψωμιάδης"

Ο νομικός εκπρόσωπος του Μάκη Ψωμιάδη, Χρήστος Στάθης ξεκαθάρισε πως ο πελάτης του δεν θα καταφύγει και πάλι στην ΠΓΔΜ και πως η αρχική του κίνηση να βρεθεί στη γειτονική χώρα ήταν απλά μια παρορμητική συμπεριφορά ενός αθώου ανθρώπου. Τόνισε μάλιστα πως ο πρώην ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Καβάλα δεν πρόκειται να ζητήσει

πολιτικό άσυλο.

Αναλυτικά όσα είπε στον Sentra-fm:
Για την είδηση ότι ο Μάκης Ψωμιάδης θα ζητήσει πολιτικό άσυλο: "Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Η εντολή που έδωσε ο Μάκης Ψωμιάδης, από την πρώτη στιγμή, είναι να γίνει η έκδοσή του όσο πιο γρήγορα γίνεται, ώστε να μην δυσχεραίνει το έργο της ελληνικής δικαιοσύνης. Έχει συναίνεση, από την πρώτη στιγμή, στην έκδοσή του. Αυτή η φημολογία προέκυψε, γιατί κατά την πρώτη του σύλληψη είχε μιλήσει για πολίτικη κράτηση. Ενδεχομένως αυτή η φημολογία να έχει δημιουργηθεί από εμάς και όχι από Σκοπιανούς".

Για το πότε θα επιστρέψει στην Ελλάδα ο Μάκης Ψωμιάδης: "Κρατείται, όχι με απόφαση, αλλά με έγγραφο διεθνούς εντάλματος που είχε εκδοθεί το καλοκαίρι. Έχουμε ξεκινήσει ήδη τις διαδικασίες για την έκδοσή του. Υπολογίζω ότι δεν θα είναι λιγότερο από 15 μέρες και περισσότερο από 30".

Για το αν είναι εκείνος που τον συμβούλεψε να τηρήσει όλες τις επιταγές της ελληνικής δικαιοσύνης: "Δεν τον συμβούλεψα εγώ. Ο εντολέας μου έχει αυτή την άποψη από την πρώτη στιγμή της σύλληψης του".

Για το λόγο της φυγής του: "Πιστεύω πως ήταν μια παρορμητική συμπεριφορά ενός αθώου ανθρώπου. Σε συζήτηση που είχα μαζί του το διάστημα εκείνο, μου είχε εξομολογηθεί ότι θα ήθελε να τελειώσει η ανάκριση και να κλείσει ο φάκελος, ώστε όλοι να δουν ότι δεν υπάρχει στοιχείο εις βάρος του και να εμφανιστεί".

Για το γεγονός ότι αντιμετωπίζει βούλευμα προφυλάκισης: "Είναι βούλευμα του συμβουλίου πλημμελειοδικών, μετά τη διαφωνία ανακριτή-εισαγγελέα και είχε διατάξει την προσωρινή του κράτηση".

Για το πορίσματα του ΣΔΟΕ: "Είναι μια απόφαση που εκκρεμεί. Γι' αυτήν την υπόθεση του 2002 ήταν η διαφορά του και με την Α.Ε.Κ., η οποία εκκρεμεί στη δικαιοσύνη. Αυτή η απόφαση είχε περάσει από τον τακτικό ανακριτή το 2003 και τότε ο Μάκης Ψωμιάδης είχε αφεθεί ελεύθερος, και μάλιστα χωρίς περιοριστικούς όρους. Αυτό κάτι λέει. Με την έρευνα που έγινε τώρα βρέθηκαν και αυτά τα χρήματα, τα οποία είχαν κινηθεί από την οικογένειά του, όπου ο ένας ήταν πρόεδρος και ο άλλος διευθύνων σύμβουλος της ΑΕΚ.

Υπήρχε όντος τότε φορολογική παράβαση, αλλά μέχρι εκεί. Είναι η ίδια υπόθεση που αναβιώνει λόγω των ημερών. Η υπόθεση αυτή δεν είχε κλείσει. Εκκρεμεί στη δικαιοσύνη και είναι προς εκδίκαση. Στο στάδιο ανάκρισης είχε αφεθεί ελεύθερος, χωρίς περιοριστικούς όρους. Δεν είχε κρατηθεί. Τόσο ο ανακριτής, όσο και ο εισαγγελέας είχαν πει να μην κρατηθεί. Κάτι είχαν δει οι άνθρωποι".

Για το αν συνδέονται οι υποθέσεις της ΑΕΚ και του ποδοσφαιρικού σκανδάλου: "Είναι διαφορετικές υποθέσεις αυτή της Α.Ε.Κ. του 2002 και υπόθεση ποδοσφαιρικού σκανδάλου το 2011".

Keywords
Τυχαία Θέματα