Δεν βούτηξε ο Λέτο, η απόδοσή μας έκανε βουτιά

12:11 9/1/2012 - Πηγή: Sport.gr

Αρχικά να ευχηθώ καλή χρονιά τόσο στους χρήστες του site, όσο και σε όσους απασχολούνται σε αυτό.

Η αλήθεια είναι ότι η νέα χρονιά δεν μπήκε με τον καλύτερο τρόπο για τον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό. Μέτρια εμφάνιση

και νίκη με τον Ατρόμητο με 1-0 εντός έδρας, μέτρια εμφάνιση και ισοπαλία με την ουραγό αλλά αξιόμαχη Δόξα Δράμας και ισοπαλία με 0-0.

Η ανάλυση των παιχνιδιών σηκώνει πολύ κουβέντα. Μπορούμε να αναφερθούμε σε μια αγωνιστική "κοιλιά" της ομάδας (κάτι που συχνά παρατηρείται σε αρκετές ομάδες μετά από μια διακοπή λόγω εορτών), μπορούμε να αναφερθούμε-όπως πάντα μετά από ένα άσχημο αποτέλεσμα ή μια άσχημη εμφάνιση- στις επιλογές του προπονητή, στην τύχη ή την ατυχία αλλά και στην εμφάνιση των βασικών πρωταγωνιστών, δηλαδή των ποδοσφαιριστών.

Από το βράδυ της Κυριακής (9/1), μετά τη λήξη του αγώνα στο Καυτανζόγλειο, έγινε γνωστή μέσω των ρεπορτάζ η δυσαρέσκεια του προέδρου του Ολυμπιακού για την εμφάνιση των παικτών της ομάδας, καθώς και η πρόθεσή του να φέρει τους ποδοσφαιριστές ενώπιον των ευθυνών τους. Εύχομαι να περιοριστεί σε αυτήν την αντίδραση καθώς είναι η πλέον ενδεδειγμένη.

Αν ανατρέξουμε σε άλλα παιχνίδια του φετινού πρωταθλήματος θα βρεθούν και άλλα παραδείγματα μέτριων αποδόσεων. Η εντός έδρας πρεμιέρα με την ομάδα της Ξάνθης, οι νίκες με ένα γκολ σε παιχνίδια που βάσει εμφάνισης έπρεπε να έχουν "τελειώσει" νωρίτερα (βλ. ’ρη, Εργοτέλη, ΠΑΟΚ) καθώς και η κάτω του μετρίου εμφάνιση στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, με χειρότερη εμφάνιση αυτή στην εκτός έδρας ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης.

Κι εκεί φάνηκε ότι κάποιες γκέλες θα ακολουθήσουν. Κι αυτό γιατί αυτό που πέρασε προς τα έξω αλλά και προς τους ποδοσφαιριστές,ήταν ότι ο βασικός υπεύθυνος για την χειρότερη μας εμφάνιση ήταν ο......Λέτο! Την εβδομάδα μετά την ήττα στην Τρίπολη παρακολουθήσαμε έναν καταιγισμό δηλώσεων σχετικά με την διαιτησία, τα πέναλντι υπέρ του συν-διεκδικητή του τίτλου Παναθηναϊκού, για το αν βουτάει ο Λέτο ή όχι, καθώς και την "τζιχάντ" που κήρυξε ο Σάββας Θεοδωρίδης με την επιστροφή του προς τους διαιτητές.

Κανείς δεν έδειξε να ασχολείται με το αν οι παίχτες του Ολυμπιακού κάνουν την δουλειά για την οποία πληρώνονται αδρά. Και είναι λογικό και επόμενο,όταν διοίκηση, παίχτες αλλά και μερίδα οπαδών αποδίδουν τις μέτριες εμφανίσεις της ομάδας στην μέτρια ή όχι εμφάνιση του εκάστοτε διαιτητή που είναι ο άρχων των αγώνων των αντιπάλων, να μην βελτιώνονται και οι εμφανίσεις καθώς έτσι ρίχνουμε οι ίδιοι στάχτη στα μάτια μας και εθελοτυφλούμε.

Πρώτα κοιτάμε τα δικά μας αγωνιστικά (και αυστηρά αυτά) και μετά το τι κάνουν οι άλλοι. Και εμείς οι φίλαθλοι-οπαδοί έχουμε την άνεση χάριν φιλονικίας ή για τις κλασικές μας διαφωνίες με τους "αντιπάλους" να ψάχνουμε δικαιολογίες. Η διοίκηση,οι παίκτες και ο προπονητής,ουδέποτε δεν πρέπει να έχουν αυτή την στάση πρώτα και κύρια για το καλό της ίδιας της ομάδας.

Εύχομαι λοιπόν μια και έχουμε νέο έτος,να γίνει και μια νέα αρχή.Για αυτό πολύ καλά θα κάνει ο κ. Μαρινάκης να τρίξει τα δόντια

Keywords
Τυχαία Θέματα