Δημητρακόπουλος: Σύμμαχος το... ΣΕΦ

Ο Ολυμπιακός ήταν το σημαντικότερο χαρτί στην επιχειρηματολογία του νομικού επιτελείου του Παναθηναϊκού ώστε η πρωτόδικη ποινή να εκπέσει και το ντέρμπι των αιωνίων (την 5η αγωνιστική της Α1) να διεξαχθεί παρουσία κόσμου, όπως αποκάλυψε ο νομικός εκπρόσωπος της πράσινης ΚΑΕ, Μιχάλης Δημητρακόπουλος!

Αναλυτικά τα όσα είπε στον Sentra FM

103,3:
Για την καθυστέρηση της έκδοσης της απόφασης: "Κάθε Σεπτέμβρη την πρώτη εβδομάδα το ΑΣΕΑΔ ξεκινούσε τη λειτουργία του για να εκδικαστούν αθλητικές υποθέσεις όλων. Με χιλιάδες οπαδούς να περιμένουν αυτές τις αποφάσεις. Η καθυστέρηση οφείλεται στο ότι ΤΟ Υπουργείο δεν μπορούσε να συγκροτήσει σε σώμα το ΑΣΕΑΔ. Δίνουν 200 ευρώ το μήνα στους δικαστές για να ασκήσουν τα καθήκοντά τους και αυτά τα 200 ευρώ δεν τους τα έδιναν τόσο καιρό. Τελικά η απόφαση εκδικάστηκε στο παρά ένα...

"Μάλιστα ο νόμος δεν λέει ότι η απόφαση πρέπει να βγει σε 1-2 μέρες. Υπάρχουν άλλες υποθέσεις που κάνουνε 20 και 30 μέρες να εκδοθούν. Εγώ από την πλευρά μου είπα στους δικαστές να βγάλουν σήμερα την απόφαση ώστε η ΚΑΕ Παναθηναϊκός να προλάβει να πάρει όλα τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και η αποστολή του Ολυμπιακού να είναι ασφαλής".

Για το αν ήταν σίγουρος για την μείωση της ποινής: "Ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για μια δικαστική απόφαση. Μπορώ να σας πως ότι η καρδιά μου χτύπαγε τόσο δυνατά όσο πριν από 23 χρόνια που ξεκινούσε τη δικηγορία. Θέλω εδώ να σας πω ότι μεγαλύτερος σύμμαχός μας στην απόφαση για μείωση της ποινής, ήταν η απόφαση του ΑΣΕΑΔ για τα επεισόδια που είχαν συμβεί πρόπερσι στο ΣΕΦ.

"Είπα ότι δεν μπορεί τότε που γκρεμίστηκε το στάδιο ο Ολυμπιακός να τιμωρείται τελικά μόνο με 6 αγωνιστικές (σ.σ. η αρχική ποινή ήταν 9) και στο ΟΑΚΑ που δεν έγιναν τέτοια πράγματα ο Παναθηναϊκός να τιμωρείται με 4 αγωνιστικές. Στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ υπήρχε απλά ένας διαπληκτισμός με παίκτη του Ολυμπιακού. Τα γεγονότα δεν ήταν το ίδιο σοβαρά με το ΣΕΦ. Ετσι λοιπόν ο μοχλός της επιχειρηματολογίας μου στο δικαστήριο ήταν η προηγούμενη θέση υπόθεση του Ολυμπιακού".

Στη συνέχεια ο κ. Δημητρακόπουλος ανέφερε: "Πρέπει να επαινούμε τους αδελφούς Γιαννακόπουλους γιατί έχουν συμβάλει καθοριστικά ώστε να μειωθούν τα επεισόδια στα ματς του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ. Όπως έχει συμβάλλει και ο υπεύθυνος ασφαλείας της ΚΑΕ. Ο κ. Γεωργαντής. Βεβαίως ανάλογες προσπάθειες έχουν γίνει και από τους αδελφούς Αγγελόπουλους από την άλλη πλευρά, ωστόσο ακόμη δεν έχουν ευοδωθεί σε μεγάλο βαθμό".

Keywords
Τυχαία Θέματα