Διπλό με άγχος στα Ιλίσια για τον Πανιώνιο

Συναρπαστικό φινάλε είχε η αναμέτρηση του Ηλυσιακού με τον Πανιώνιο στα Ιλίσια. Το ματς κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα, με τους γηπεδούχους να χάνουν διπλή ευκαιρία στο φινάλε για να πετύχουν την απόλυτη ανατροπή. Ο Πανιώνιος κράτησε με νύχια και με δόντια το προβάδισμά του και πήρε τη νίκη με 78-76.

Ο Ηλυσιακός έπιασε σπουδαία απόδοση στην πρώτη περίοδο και δυσκόλεψε ιδιαίτερα τον Πανιώνιο, ο οποίος αντιμετώπιζε προβλήματα στην άμυνα και δεν κατάφερε

να ξεφύγει στο σκορ, παρά τους 25 πόντους που σημείωσε (24-25, 10`).

Στη δεύτερη περίοδο, όμως, οι κυανέρυθροι βελτιώθηκαν αισθητά στο αμυντικό κομμάτι και με τον Νάτζφεϊ κορυφαίο στην επίθεση αύξησαν το προβάδισμά τους (39-45, 20`).

Στην τρίτη περίοδο ο Πανιώνιος πάτησε το γκάζι και έδειχνε να καθαρίζει το ματς, καθώς η διαφορά ανέβηκε πάνω από τους 10 πόντους και... φλέρταρε με τους είκοσι. Ο Ηλυσιακός, όμως, πίεσε στο φινάλε και κατάφερε να μείνει ζωντανός στο ματς, μειώνοντας σε 55-65, ενόψει των τελευταίων δέκα λεπτών της αναμέτρησης.

Η αντεπίθεση των γηπεδούχων συνεχίστηκε στην τελευταία περίοδο, καθώς ο Πανιώνιος είχε... βραχυκυκλώσει και πέντε λεπτά πριν από το φινάλε, ο Ηλυσιακός μείωσε στον πόντο (69-70, 35`).

Το φινάλε της αναμέτρησης ήταν συναρπαστικό, καθώς ένας μόλις πόντος χώριζε τις δύο ομάδες, ένα λεπτό πριν από το τέλος (71-72). Ο Πανιώνιος έχασε τρεις από τις τέσσερις βολές που εκτέλεσαν οι παίκτες του στα τελευταία δευτερόλεπτα και ο Χατζής πήγε στη γραμμή από πλευράς Ηλυσιακού. Με μία στις δύο βολές ο έμπειρος άσος μείωσε σε 74-75, ενώ απέμεναν 15 δευτερόλεπτα.

Ο Στίβενσον έκανε στη συνέχεια το 74-77 και ο Πανιώνιος έκανε φάουλ στον Τόμσον για να αποτρέψει το τρίποντο. Ο πόιντ γκαρντ του Ηλυσιακού ευστόχησε (76-77) και το γαϊτανάκι των βολών συνεχίστηκε με τον Κις να πηγαίνει στη γραμμή. Ο αμερικανός άσος, όμως, έβαλε μόνο τη μία από τις δύο (76-78) και με δέκα δευτερόλεπτα να απομένουν οι κυανέρυθροι ήταν αναγκασμένοι να παίξουν άμυνα. Αποστολίδης και Ενγκουάιερ έχασαν διπλή ευκαιρία για τους γηπεδούχους κι έτσι ο Πανιώνιος πήρε τη νίκη σε ένα ματς που έσπασαν καρδιές.

Keywords
Τυχαία Θέματα