Ευθύνες παικτών και το αντίο του Πρόμπιερζ

17:55 6/1/2012 - Πηγή: Sport.gr

Το κεφάλαιο "Μίχαλ Πρόμπιερζ" έλαβε και τυπικά τέλος, ενώ ο Πολωνός προπονητής ήδη βρίσκεται για την πατρίδα του. Είτε λόγω επιλογής είτε επειδή δεν "βόλευαν" τα αεροπορικά δρομολόγια, ο Πρόμπιερζ δεν βρέθηκε στις εγκαταστάσεις του Νέου Ρυσίου ώστε να αποχαιρετήσει τους ποδοσφαιριστές, σε αντίθεση με τα στελέχη της διοίκησης που ενημέρωσαν τους ποδοσφαιριστές και φυσικά τους ανέφεραν ότι έχουν μεγάλη ευθύνη για τη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα.

Στις επαγγελματικές ομάδες και γενικότερα σε κάθε χώρο όπου το οικονομικό έχει κυρίαρχο ρόλο, συνήθως επιλέγεται η (λιγότερο)

ανώδυνη (οικονομικά) λύση. Η συνεργασία με τον Πρόμπιερζ λύθηκε, ο Πολωνός αποχώρησε με την "σφραγίδα" του ανθρώπου που δεν έφερε εις πέρας την αποστολή, άπαντες όμως στον Αρη γνωρίζουν πάρα πολύ καλά, ότι δεν μπορεί να φταίνε πάντα (και μόνο) οι προπονητές.

Η διοίκηση προσλαμβάνει (κι έκανε πολλά λάθη), ο εκάστοτε προπονητής επιλέγει αυτούς που ταιριάζουν στα πλάνα του (Τσιώλης και Πρόμπιερζ απέτυχαν), ενώ οι ποδοσφαιριστές αποτελούν την βιτρίνα του όλου Β«συγκροτήματοςΒ», αφού αυτοί αγωνίζονται. Κι όταν η βιτρίνα δεν είναι καλή, τίποτε δεν είναι καλό. Όταν επίσης η πορεία είναι επιτυχημένη, άπαντες έχουν μερίδιο, όπως όμως συμβαίνει και στην αποτυχία.

Συνεπώς, η απομάκρυνση του Πρόμπιερζ - ανεξαρτήτων των όποιων λαθών έκανε ο Πολωνός - δεν μειώνει τις ευθύνες των παικτών κι αυτό το μήνυμα έστειλε σήμερα (06/01) ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Θανάσης Αθανασιάδης, μιλώντας στους αθλητές στα αποδυτήρια, πριν την απογευματινή προπόνηση. Τους ενημέρωσε για τη λύση του συμβολαίου του Πρόμπιερζ, καθώς επίσης και πως προσωρινά θα κατευθύνει την ομάδα το δίδυμο των Σεμερτζίδη-Μιχαλήτσου.

Στη συνέχεια απαίτησε όμως να αλλάξουν άρδην την αγωνιστική εικόνα τους, αφού τα επίπεδα απόδοσης της ομάδας αλλά και η βαθμολογική συγκομιδή της, αν μη τι άλλο διαμορφώνουν ένα άκρως υποτιμητικό σκηνικό για τον σύλλογο.

Νωρίτερα, ο Πρόμπιερζ είχε επικοινωνήσει με τον Νίκο Λαζαρίδη που είναι ο αρχηγός και του ζήτησε να μεταφέρει στους παίκτες ότι "ευχαριστώ για τη συνεργασία, συνεχίζω να πιστεύω ότι η ομάδα έχει δυνατότητες και θεωρώ ότι θα έρθουν και τα αποτελέσματα".

Την ίδια ώρα, στον Αρη αναζητούν τον αντικαταστάτη του Πολωνού προπονητή. Είναι ξεκάθαρο ότι οι κίτρινοι κοιτούν κυρίως την ξένη αγορά, στη πραγματικότητα ξέρουν όμως ότι περιλαμβάνει μεγάλο ρίσκο η επιλογή ενός προπονητή που δεν γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα.

Σημειώνεται πάντως ότι γίνεται κάθε προσπάθεια ώστε ο νέος προπονητής να καθίσει στον πάγκο της ομάδας στον αγώνα του Κυπέλλου με τον Ατρόμητο. Εντούτοις, η διαδικασία εύρεσης νέου προπονητή δεν είναι τόσο απλή κι εύκολη, όπως παλιότερα. Γιατί, η Ελλάδα (ως οικονομία). έχει πέσει πολύ στα μάτια των ξένων γεγονός που αποτρέπει αρκετούς στο να δεχθούν να έρθουν στη χώρα μας, πράγμα που παραδέχθηκε πρόσφατα και η διοίκηση της ΠΑΕ Αρης.

Δεύτερον, τα χρήματα είναι περιορισμένα. Ο Αρης δεν έχει πλέον την οικονομική άνεση να προσφέρει

Keywords
Τυχαία Θέματα