Εγκώμια Σαγκανόφσκι για τον Πρόμπιερζ

Είναι αλήθεια ότι - μέχρι στιγμής - τα εγκώμια για τον Μίχαλ Πρόμπιερζ επισκιάζουν οποιαδήποτε άλλη πληροφορία. Ο πολωνικός Τύπος έγραψε σήμερα (4/11) ότι "είναι ο Γκουαρδιόλα της Πολωνίας", ο Μασεϊ Μουράφσκι είπε χθες ότι "είναι εξαιρετικός επαγγελματίας", ενώ ο Μάρεκ Σαγκανόφσκι - που πέρασε από τον Ατρόμητο - μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Libero 107,4 δήλωσε ότι "είμαι στεναχωρημένος γιατί έχασαν τον προπονητή μου".

Ο Σαγκανόφσκι αγωνίζεται στην Λοντζ, την οποία μεταμόρφωσε ο Πρόμπιερζ στους

(περίπου) δύο μήνες παρουσίας του στην τεχνική ηγεσία:

"Πριν έρθει είχαμε πετύχει μια νίκη και είχαμε πέντε ήττες. Από τη στιγμή που ήρθε, η ομάδα πέτυχε τέσσερις νίκες, ξαφνικά αποκτήσαμε αισιοδοξία και θετική σκέψη για το ποδόσφαιρο. Είναι καλός προπονητής, επαγγελματίας στη δουλειά του, καλός άνθρωπος αλλά και σκληρός χαρακτήρας. Του αρέσουν οι παίκτ6ες που βάζουν την ομάδα πάνω από το εγώ τους. Δεν του αρέσουν αυτοί που το παίζουν σταρ. Απέναντι σε αυτούς είναι πολύ σκληρός. Κι αν κάποιος τα βάλει μαζί του, να είναι σίγουρος ότι θα χάσει", είπε ο Σαγκανόφσκι.

Επί της ουσίας, τουλάχιστον στην Ελλάδα ελάχιστοι μπορούν να καταθέσουν άποψη για τον Σαγκανόφσκι. Τον γνωρίζουν μέσα από τους αγώνες του Αρη με τη Γιαγκελόνια στην προκριματική φάση του (περσινού) Europa League και θυμούνται μια ομάδα που...έβγαλε το λάδι του Αρη και η οποία έπαιζε ποδόσφαιρο.

"Αυτό είναι που απαιτεί από την ομάδα του. Να παίζει ποδόσφαιρο. Και να ξέρετε ότι θα δουλέψει πάρα πολύ. Βάσει των χαρακτηριστικών που διαθέτει, αλλά κι αυτών που επικρατούν στο ελληνικό πρωτάθλημα, πιστεύω ότι θα τα καταφέρει.

Εκτιμώ ότι ο Αρης έκανε μια καλή επιλογή, αλλά θα πρέπει να του δώσει τον χρόνο για να δουλέψει. Επειδή υπήρξε για πολλά χρόνια ποδοσφαιριστής, αντιλαμβάνεται τα προβλήματα ενός αθλητή, θα καθίσει να μιλήσει μαζί του. Αν όμως κάποιος προσπαθήσει να τον κοροϊδέψει, τότε θα τεθεί εκτός ομάδας. Σε θέματα πειθαρχίας είναι απόλυτος και απαιτεί απ' όλους να βάζουν την ομάδα πάνω από τους εαυτούς τους", συμπλήρωσε ο Σαγκανόφσκι.

Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ατρομήτου - όπως είπε - μίλησε με τον Πρόμπιερζ στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας και σήμερα (04/11) αναμενόταν να συναντηθεί μαζί του, όπως και όλοι οι παίκτες της Λοντζ, για να τους αποχαιρετήσει. Στη συνέχεια, ο Πολωνός θα επιβιβαστεί στο αεροσκάφος και στις 18:15GR θα φθάσει στη Θεσσαλονίκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα