Ελπίζει σε τελικό ο Τσολακίδης, δύσκολα ο Κοσμίδης

Ο Βασίλης Τσολακίδης έκανε την πιο ελπιδοφόρο εμφάνιση από ελληνικής πλευράς στον προκριματικό των ανδρών, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής του Τόκιο (7-16 Οκτωβρίου).

Ο πρωταθλητής του δίζυγου είναι προς το παρόν 5ος στο όργανό του και έχει σημαντικές πιθανότητες πρόκρισης στον τελικό, ενώ ο Λευτέρης Κοσμίδης δύσκολα θα μπει στην προνομιούχο οκτάδα στο έδαφος (μέχρι στιγμής είναι 8ος) και ο Βλάσης Μάρας αποκλείστηκε στο μονόζυγο έχοντας πτώση.

Στο δίζυγο,

ο Βασίλης Τσολακίδης διατηρεί βάσιμες ελπίδες εισόδου στην οκτάδα του τελικού, αφού βρίσκεται στην 5η θέση μετά το τέλος της πρώτης από τις δύο ημέρες του προκριματικού. Ο 32χρονος σπεσιαλίστας του δίζυγου συγκέντρωσε 15,300 βαθμούς, εκτελώντας πολύ καλά το πρόγραμμά του, που είχε συντελεστή δυσκολίας 6,50 και ήταν ένα από τα τέσσερα δυσκολότερα που παρουσιάστηκαν στο συγκεκριμένο όργανο.

Μπροστά από τον Τσολακίδη βρίσκονται στην κατάταξη οι Κοχέι Ουτσιμούρα (Ιαπωνία, 15,391), Μάριους Μπερμπεκάρ (Ρουμανία, 15,366), Ντανέλ Λέιβα (ΗΠΑ, 15,366) και Καζουχίτο Τανάκα (Ιαπωνία, 15,366).

Αντίθετα, τα πράγματα μοιάζουν πιο δύσκολα για τον περσινό παγκόσμιο πρωταθλητή του εδάφους, Λευτέρη Κοσμίδη, ο οποίος βρίσκεται στην 8η θέση της κατάταξης μετά την ολοκλήρωση της πρώτης ημέρας.

Ο 20χρονος πρωταθλητής πήρε 15,366 βαθμούς (σε πρόγραμμα με συντελεστή δυσκολίας 6,70), δεχόμενος όμως μία μείωση 0,100 β. επειδή πάτησε εκτός ορίων του ταπί. Σε διαφορετική περίπτωση, θα βρισκόταν τέσσερις θέσεις ψηλότερα και θα είχε πολλές πιθανότητες εισόδου στην προνομιούχο οκτάδα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι μια παρόμοια ατυχία τον είχε αφήσει εκτός τελικού και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του περασμένου Απριλίου στο Βερολίνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα