Ενα λεπτό που έμεινε στην ιστορία...

Ρίγη συγκίνησης προκάλεσε η συμμαχία των ορκισμένων εχθρών, οπαδών της Αϊντχόβεν και της Φέγενορντ στο μεταξύ τους ντέρμπι για το ολλανδικό πρωτάθλημα. Αφορμή στάθηκε ο καρκινοπαθής, Ντγέι φαν Σουιλέκομ, στον οποίο οι γιατροί ανακοίνωσαν ότι έχει κάτι περισσότερο από 6-7 εβδομάδες ζωή...

Μόλις το παιχνίδι έφτασε στο 12ο λεπτό, 40.000 φίλαθλοι ύψωσαν τα κασκόλ, τραγουδώντας το "You 'll nener walk alone" προς τιμήν του οπαδού της Φέγενορντ, Ντγέι φαν Σουιλέκομ, τον οποίο αποθανάτισε εκείνη τη στιγμή ο φωτογραφικός φακός, εμφανώς συγκινημένο και με τη σύζυγό του να κλαίει στον ώμο του.

Δεν

τραγουδούσαν μόνο οι οπαδοί της Φέγενορντ, αλλά και της μισητής αντιπάλου Αϊντχόφεν, αφού οι φίλοι των δύο ομάδων το είχαν συνεννοηθεί μυστικά μέσω των φόρουμ τους!

Ο 60χρονος άνεργος και πρώην οδηγός ταξί, είχε μια τελευταία επιθυμία: Να βρεθεί στο πλευρό της ομάδας του, μετά τα δυσάρεστα νέα που του ανακοίνωσαν οι γιατροί.

Πριν από έξι εβδομάδες ο Ντγέι εισήχθη στο νοσοκομείο με τους γιατρούς να του λένε ότι έχει καρκίνο. Μπήκε την επόμενη μέρα στο χειρουργείο, αλλά βγήκε άμεσα, αφού οι γιατροί δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα. Του ανακοίνωσαν πως έχει ζωή για κάτι περισσότερο από 6-7 εβδομάδες.

Η γυναίκα του, η 45χρονη Ρία, ζήτησε από τους οπαδούς της Φέγενορντ δύο εισιτήρια για το ντέρμπι.

Ανεργοι και οι δύο, με την ίδια να έχει σοβαρά προβλήματα υγείας, έχουν δώσει όλα τους τα χρήματα στα νοσοκομεία.

"Ο Ντγέι από μικρό παιδί είχε εισιτήριο διαρκείας, αλλά από τότε που έμεινε άνεργος δεν μπορούσε να αγοράσει. Γνωρίζοντας ότι η τελευταία του επιθυμία ήταν να δει την αγαπημένη του ομάδα, παρακάλεσα χωρίς να το γνωρίζει για δύο εισιτήρια", είπε συγκινημένη χθες η Ρία φαν Σουιλέκομ.

Keywords
Τυχαία Θέματα