Επέστρεψε με το ασημένιο η Εθνική πόλο. Επόμενος στόχος το Προολυμπιακό

H αποστολή της Εθνικής πόλο Γυναικών επέστρεψε την Κυριακή (29/1) στην Ελλάδα με το ασημένιο μετάλλιο στις αποσκευές της. Η ικανοποίηση ήταν εμφανής στα πρόσωπα των αθλητριών του Γιώργου Μορφέση, οι οποίες, πάντως, δεν έκρυψαν πως ήθελαν το χρυσό.

Οι πρωταθλήτριες Κόσμου αναδείχθηκαν δεύτερες στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο που έγινε στην Ολλανδία. Αν και η επιτυχία τους είναι πολύ μεγάλη, ο χαμένος τελικός από την Ιταλία, άφησε στις ελληνίδες αθλήτριες μία γλυκόπικρη γεύση.

"Είναι ανάμεικτα τα

συναισθήματα. Ναι μεν πήραμε το ασημένιο μετάλλιο, αλλά από την άλλη ξέρουμε πως υπήρχαν κάποιοι που περίμεναν το χρυσό και τους απογοητεύσαμε. Η ήττα μας από την Ιταλία στον τελικό, μία ομάδα την οποία είχαμε συναντήσει στην πρεμιέρα και διεκδικούσαμε την πρωτιά στον Όμιλο δείχνει πως αυτό ευρωπαϊκό είχε μεγάλες εκπλήξεις. Εξάλλου, το γεγονός ότι η Ρωσία έμεινε εκτός μεταλλίων και η Ολλανδία, για την οποία είχαν επενδυθεί πολλά χρήματα, μιας και το Πανευρωπαϊκό έγινε εκεί, έμεινε –εκτός απροόπτου- εκτός Ολυμπιακών Αγώνων, τότε αποδεικνύεται πως ήταν το ευρωπαϊκό των εκπλήξεων", δήλωσε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιώργος Μορφέσης και συνέχισε:

"Ο μεγάλος μας στόχος δεν είναι άλλος από την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Βρισκόμαστε σε πολύ υψηλό επίπεδο, οι κοπέλες έχουν δώσει πολλά νοκ άουτ ματς τα τελευταία χρόνια και ελίζω πως στις 22 Απριλίου θα πανηγυρίσουμε την πρόκρισή μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μέχρι τότε ακολουθεί πολλή δουλειά".

Οσο για τις ελληνίδες αθλήτριες έλεγαν πως σκέφτοναι ήδη το Προολυμπιακό τουρνουά, ώστε να πάρουν την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα