ΕΠΟ σε Βόλο και Καβάλα: Αποσύρετε την προσφυγή, αλλιώς... τοπικό

Εκλεισε οριστικά η πόρτα της Super League για τον Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα, καθώς η ΕΠΟ τούς επέβαλε ποινή υποβιβασμού για την προσφυγή τους στα πολιτικά δικαστήρια. Αυτό σημαίνει ότι αν οι δύο σύλλογοι

δικαιωθούν -τελικά- από το διοικητικό εφετείο, τότε θα συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα Football League. Αν δεν αποσύρουν τις προσφυγές η τιμωρία θα τους στείλει στο τοπικό πρωτάθλημα.

Την απόφαση πήρε η εκτελεστική γραμματεία της ΕΠΟ και με τον τρόπο αυτό κλείνουν και οι τελευταίες εκκρεμότητες που υπήρχαν, όσον αφορά τις ομάδες που συμμετέχουν στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η ΕΠΟ έδωσε διορία σε Ολ. Βόλου και Καβάλα μέχρι την Πέμπτη (10/11) για να αποσύρουν την προσφυγή τους, κάτι όμως που θα ήταν εντελώς παράλογο να πράξουν. Οπως είναι γνωστό, οι δύο σύλλογοι έχουν υποβιβαστεί στην Δ΄ εθνική, καθώς δεν πήραν άδεια από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, εναντίον της οποίας προσέφυγαν στο Εφετείο.

Η επίσημη ενημέρωση από την ΕΠΟ εξηγεί τους λόγους της σημερινής απόφασης: "Η Ε.Γ./ΕΠΟ ομόφωνα αποφάσισε ότι εφόσον οι ομάδες Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα έχουν προσφύγει, κατά απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League, με την οποία εντάχθηκαν ως μέλη του συνεταιρισμού οι ΠΑΕ Δόξα Δράμας και Λεβαδειακός -απόφαση που επικυρώθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΟ- στα πολιτικά δικαστήρια και όχι στα αρμόδια θεσμοθετημένα ποδοσφαιρικά όργανα, τότε με βάση τους κανονισμούς και το καταστατικό της ΕΠΟ, ακόμη και αν ο Ολυμπιακός Βόλου και η Καβάλα δικαιωθούν από το Διοικητικό Εφετείο στην προσφυγή που έχουν καταθέσει κατά της κρατικής Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, δεν θα έχουν δικαίωμα να αγωνιστούν στο πρωτάθλημα της Super League περιόδου 2011-2012, καθώς τους επιβάλλεται ποινή υποβιβασμού στην κατώτερη κατηγορία.

Στις ίδιες ως άνω ομάδες δίδεται χρονικό περιθώριο έως την Πέμπτη 10/11/2011 και ώρα 09:00, να παραιτηθούν επισήμως της προσφυγής τους στα πολιτικά δικαστήρια και να ενημερώσουν για τούτο εγγράφως την ΕΠΟ. Σε διαφορετική περίπτωση, μετά την παρέλευση του ως άνω χρονικού ορίου, ισχύει απολύτως η ποινή του υποβιβασμού τους στην κατώτερη κατηγορία".

Keywords
Τυχαία Θέματα