Ερωτας στο Ολυμπιακό Χωριό!

Μια ρομαντική ιστορία αγάπης, ένας μεγάλος έρωτας, που ξεκίνησε στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων της Μελβούρνης απασχόλησε ολόκληρο τον κόσμο το 1956.

Χιλιάδες λέξεις γράφτηκαν για το ρομάντσο του χρυσού Ολυμπιονίκη της σφυροβολίας, του Αμερικανού Χάρι Κόνολι και της Τσεχοσλοβάκας Ολγα Φικότοβα, επίσης νικήτριας στη Μελβούρνη στο αγώνισμα της δισκοβολίας.

Οι δύο νέοι γνωρίστηκαν στο εστιατόριο του Ολυμπιακού Χωριού και αμέσως ερωτεύτηκαν ο ένας τον άλλο. Έρωτας με την πρώτη ματιά.

Ο Χάρι, που γεννήθηκε με το ένα χέρι ελάχιστα πιο κοντό από το άλλο κέρδισε με βολή 63.19 και η Ολγα με 53.69.

Το ζευγάρι άρχισε να αναζητεί τρόπους για τον γάμο τους.

Εκείνη την εποχή, τη περίοδο του ψυχρού πολέμου δεν ήταν εύκολο για μια αθλήτρια της Τσεχοσλοβακίας να εγκαταλείψει τη πατρίδα της έστω και με έναν γάμο με πολίτη ενός Δυτικού κράτους και πολύ περισσότερο με έναν Αμερικανό.

Το θέμα έγινε γνωστό στα διεθνή ΜΜΕ και ασκήθηκαν φοβερές πιέσεις στη κυβέρνηση της Τσεχοσλοβακίας τότε με την κατηγορία ότι τη χώρα διοικούσε ένα στυγνό καθεστώς.

Έτσι λοιπόν, η άδεια γάμου δόθηκε και την επόμενη χρονιά, το 1957 πραγματοποιήθηκε ο πολιτικός γάμος των δυο Ολυμπιονικών στη Πράγα παρουσία 40.000 Τσεχοσλοβάκων που παρέστησαν εντελώς αυθόρμητα στη τελετή.

Κουμπάρος ήταν ο μεγάλος πρωταθλητής των δρόμων αντοχής, ο Εμιλ Ζάτοπεκ.

Οι δύο νέοι μετακόμισαν στις ΗΠΑ όπου η Φικότοβα έλαβε την αμερικανική υπηκοότητα και ξεκίνησε να αγωνίζεται με τη νέα της πατρίδα.

Το ζευγάρι χώρισε το 1975. Ο γιός του αναδείχθηκε πρωταθλητής δεκάθλου στο κολεγιακό πρωτάθλημα.

Νωρίτερα, το 1970, η Ολγα Φικότοβα έγραψε ένα βιβλίο με τίτλο Β«Τα δαχτυλίδια του πεπρωμένουΒ», όπου αναφέρεται με κάθε λεπτομέρεια στον έρωτα και τη ζωή της με τον Χάρι Κονολι.

Keywords
Τυχαία Θέματα