Εξάρα Σίτι στο Ολντ Τράφορντ!

Μαύρη μέρα για την Γιουνάιτεντ, θρίαμβος για τη Σίτι! Το ντέρμπι του Μάντσεστερ αποδείχθηκε ότι μόνο ντέρμπι δεν ήταν. Οι γαλάζιοι της πόλης διέλυσαν τους κόκκινους με 6-1 (!) μέσα στο Ολντ Τράφορντ, σε μια νίκη που πέρα από τα προφανή ψυχολογική οφέλη, έστειλε την ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι πέντε βαθμούς μπροστά από τους Διαβόλους στη βαθμολογία και τη χρίζει το πρώτο φαβορί για τον τίτλο.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Μάριο Μπαλοτέλι, ο οποίος σκόραρε τα δύο πρώτα γκολ της ομάδας του.

Στο 22' ο Μίλνερ έκανε το γύρισμα μέσα στην περιοχή και ο ιδιόρυθμος ιταλός με πλασέ με την μία άνοιξε το σκορ. Αντί πανηγυρισμού, ο τρελό-Μάρκο σήκωσε την εμφάνισή του αποκαλύπτοντας από κάτω το μήνυμα "Why always me?" (μτφ. Γιατί πάντα εγώ;).

Απάντηση φυσικά δεν βρήκε ο Μπαλοτέλι στην απορία του, αλλά στο 60' φρόντισε να ξεσηκώσει για δεύτερη φορά τους φίλους της ομάδας του μέσα στο Ολντ Τράφορντ. Μετά την έξοχη συνεργασία των Σίλβα και Μίλνερ, ο τελευταίος έκανε την παράλληλη μπαλιά και από κοντά ο ιταλός με προβολή έκανε το 2-0.

Στις αρχές του β` ημιχρόνου, βέβαια, είχε προηγηθεί η καθοριστική στιγμή του παιχνιδιού, αφού στο 47` ο Εβανς αντίκρισε την απευθείας κόκκινη κάρτα του διαιτητή για τράβηγμα στον Μπαλοτέλι, ο οποίος ήταν σε προφανή θέση για γκολ.

Αυτή η κόκκινη έδωσε φτερά στα πόδια των φιλοξενούμενων που έκαναν ό,τι ήθελαν στο δεύτερο μέρος και στο 69` πέτυχαν το 3-0! Σε μια παρόμοια φάση με το δεύτερο γκολ, ο Μίλνερ συνεργάστηκε με τον Ρίτσαρντς, ο οποίος γύρισε την μπάλα μέσα στην περιοχή, όπου ο Αγουέρο με κοντινό πλασέ πέτυχε το τρίτο γκολ της ομάδας του.

Το μοναδικό που κατάφερε η Γιουνάιτεντ ήταν να μειώσει σε 1-3 στο 81` με ένα πανέμορφο πλασέ έξω από την περιοχή του Φλέτσερ, όμως από εκεί και πέρα κατηφόρισε το Ολντ Τράφορντ...

Στο 89` ο Ντζέκο έκανε με νέα κοντινή προβολή, μετά το γύρισμα του Λέσκοτ, το 4-1, ενώ ένα λεπτό αργότερα, ο Σίλβα μετά την ασίστ του βόσνιου, πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια του Ντε Χέα για το 5-1!

Αυτό, όμως, δεν ήταν το τέλος του μαρτυρίου για τους φίλους της Γιουνάιτετν, που ήδη είχαν αρχίσει να αποχωρούν. Στο 93`, ο Ντζέκο έφυγε στην πλάτη της διαλυμένης άμυνας των γηπεδούχων και με πλασέ έκανε το 6-1! Κανένα έλεος...

Μάντσεστερ Γ. (Φέργκιουσον): Ντε Χέα, Εβρά, Φέρντιναντ, Εβανς, Σμόλινγκ, Αντερσον (66` Τζόουνς), Νάνι (65`

Ερνάντεζ), Γιανγκ, Φλέτσερ, Ρούνεϊ, Γουέλμπεκ
Μάντσεστερ Σ. (Μαντσίνι): Χαρτ, Ρίτσαρντς, Κομπανί, Λέσκοτ, Κλισί, Μίλνερ (89` Κολάροφ), Μπάρι, Σίλβα, Γιάγια Τουρέ, Αγουέρο (75` Νασρί), Μπαλοτέλι (70` Ντζέκο)

Keywords
Τυχαία Θέματα