Φραντζέσκος: Οπως με Αρσεναλ...

Η πρόκριση σε βάρος της Τότεναμ έφερε στον ΠΑΟΚ μνήμες... 1997, όταν με γκολ του Ζήση Βρύζα είχε ισοφαρίσει σε 1-1 την Αρσεναλ (λίγο... βορειότερα από το White Hart Lane), γράφοντας και τότε χρυσή σελίδα στην ιστορία του.

Ο Κώστας Φραντζέσκος, εκ των πρωταγωνιστών εκείνης της ομάδας, μίλησε στον Nova

Σπορfm.

Σύγκριση με την πρόκριση επί της ’ρσεναλ
"Ηταν ένα πανομοιότυπο παιχνίδι με το δικό μας κόντρα στην ’ρσεναλ. Και τότε είχαμε δεχτεί μεγάλη πίεση, αλλά αυτή τη φορά ο ΠΑΟΚ έμεινε με δέκα παίκτες. Πιστεύω πως είναι ίσης σημασίας πρόκριση. Αυτές οι νίκες μεγαλώνουν τον σύλλογο. Δείχνουν πως έχει τεράστια δυναμική".

Την προσφορά του Σαλπιγγίδη
"Αυτό που κάνει ο Σαλπιγγίδης σε όλη τη διάρκεια του ματς είναι παράδειγμα προς μίμηση. Βάζει γκολ, τρέχει συνέχεια, μαρκάρει… Είναι αδικία μεγάλη να τον αποδοκιμάζουν. Καταλαβαίνω την κόντρα που έχουν μαζί του κάποιοι οπαδοί, αλλά είναι ένα παιδί που κάνει τα πάντα για την ομάδα και αξίζει καλύτερης συμπεριφοράς".

Την παρουσία του Σταφυλίδη
"Τον Σταφυλίδη τον έχω παρακολουθήσει και με την ομάδα Νέων. Εχει προσόντα και παράλληλα ηρεμία και αυτοπεποίθηση. Φάνηκε στο χρόνο που αγωνίστηκε. Αναρωτιόσουν αν είναι ένας έτοιμος παίκτης σαν τον Λίνο ή ένα παιδί που τώρα ξεκινά. Πιστεύω πως μπορεί να κάνει μεγάλη καριέρα".

Τη διαφορά στην απόδοση του ΠΑΟΚ σε Ελλάδας και Ευρώπη
"Ο ποδοσφαιριστής διαλέγει στο μυαλό του παιχνίδια. Όταν έχεις μπροστά σου μία ’ρσεναλ ή μία Τότεναμ, είναι λογικό να σκέφτεσαι περισσότερο αυτά τα ματς από εκείνα του ελληνικού πρωταθλήματος. Αυτή είναι η ελληνική νοοτροπία, αλλά δεν είναι σωστή νοοτροπία".

Το αν μπορεί ο ΠΑΟΚ να κατακτήσει το πρωτάθλημα
"Πιστεύω πως χρειάζεται ενίσχυση με κάποιους παίκτες"

Keywords
Τυχαία Θέματα