"Φτερούγισε" στην 5άδα ο Ατρόμητος

17:07 8/1/2012 - Πηγή: Sport.gr

Ο Ατρόμητος επικράτησε 2-0 του ΟΦΗ στο Περιστέρι και συγκατοικεί με τον ΠΑΟΚ στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο. Οι κυανόλευκοι ήταν ανώτεροι στο πρώτο 45λεπτο, όπου προηγήθηκαν με γκολ-φάουλ του Μήτρογλου, είχαν δοκάρι με τον ίδιο παίκτη και έχασαν άλλες 4-5 καλές ευκαιρίες με τον Κάρολ να κατεβάζει τα ρολά. Στο δεύτερο ημίχρονο, οι Κρητικοί

ήταν ανώτεροι πάλεψαν για την ισοφάριση, είχαν ευκαιρίες κυρίως στο τελευταίο δεκάλεπτο, όπου έμειναν και με παίκτη λιγότερο (αποβλήθηκε στο 85' ο Μάντζιος με δεύτερη κίτρινη για θέατρο), με τον Ιτάνζ να κρατάει όρθιο τον Ατρόμητο για να έρθει ο Επστάιν στις καθυστερήσεις να γράψει το τελικό 2-0. Διαμαρτύρονται για ένα πέναλτι οι φιλοξενούμενοι και για τις πολλές κάρτες που δέχθηκαν...

Ο Ατρόμητος παρατάχθηκε με τον Ιτάνζ κάτω από τα δοκάρια, με τους Σκόνδρα, Τόμας, Φυτανίδη και Γιαννούλη στην άμυνα, τους Πίτου Γκαρσία και Μπάλλα αμυντικά χαφ, τον Τάτο σε οργανωτικό ρόλο, με τους Μπρίτο και Επστάιν στα δύο φτερά και τον Μήτρογλου στην κορυφή της επίθεσης.

O ΟΦΗ παρατάχθηκε με τον Κάρολ κάτω από τα δοκάρια, τους Γαλανόπουλο, Γεωργίου, Ταυλαρίδη και Μπουλούτ στην άμυνα, τους Κάλαϊτζιτς και Βερόν αμυντικά χαφ, με τους Σίσιτς, Ζόρντι Λόπες και Παπουλή να βρίσκονται μπροστά τους και τον Μάντζιο στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Ατρόμητος προηγήθηκε με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μήτρογλου στην δεξιά γωνία του Κάρολ στο 16ο λεπτό, με τους Περιστεριώτες να παίζουν απο κει και ύστερα, σχεδόν... μονότερμα τον ΟΦΗ, με τον γκολκίπερ των Κρητικών να κατεβάζει τα ρολά σε 4 περιπτώσεις (Επστάιν 24', Πίτου Γκαρσία 31', Μπρίτο 33', Επστάιν 38'), τον Μήτρογλου να σημαδεύει το δοκάρι στο 24' και ακόμη 2-3 φάσεις με τους Μπρίτο και Επστάιν που έφυγαν λίγο άουτ.

Οι κυανόλευκοι δεν πέτυχαν ένα δεύτερο τέρμα σε τόσες φάσεις που δημιούργησαν και παραλίγο να το... πληρώσουν στην εκπνοή του ημιχρόνου, όταν ο Μάντζιος βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά το πλασέ του έφυγε μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι του Ιτάνζ στην καλύτερη φάση του ΟΦΗ στο πρώτο μέρος. Ο Αναστόπουλος από πολύ νωρίς προχώρησε σε αλλαγή με τον Μπούρμπο να παίρνει τη θέση του Γαλανόπουλου στο 37', ενώ και ο Σίσιτς τραυματίστηκε στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους, με τον Βάντο να περνάει στη θέση του.

Ο ΟΦΗ μπήκε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο και στο 61' μετά από επέλαση του Βάντο, ο Βραζιλιάνος βρέθηκε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Σκόνδρα, οι Κρητικοί ζήτησαν πέναλτι, όμως ο διαιτητής Αρετόπουλος έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι!

Ο Δώνης βλέποντας την ομάδα του να έχει χάσει τα ηνία της αναμέτρησης προχώρησε σε διπλή αλλαγή στο 62', βάζοντας τους Σφακιανάκη και Δημούτσο, αντί των Πίτου Γκαρσία και Τάτου, γυρνώντας ταυτόχρονα το σύστημα σε 4-4-2 με τον Μπρίτο δίπλα στον Μήτρογλου στην επίθεση. Οι φάσεις έλειψαν από το δεύτερο μέρος με τις δύο ομάδες να αναλώνονται σε παιχνίδι κέντρου. Ο Αναστόπουλος στο 76' αποφάσισε να ρισκάρει βάζοντας και δεύτερο επιθετικό, τον Καπάνταη (αντί του Μπουλούτ)

Keywords
Τυχαία Θέματα