Γιαννακόπουλος στο sport.gr: Κρίμα για το ελληνικό ποδόσφαιρο…

Κάποια στιγμή πιστέψαμε ότι η γενιά του 2004 ίσως πάρει το ελληνικό ποδόσφαιρο στα χέρια της. Τελικά, αποδείχθηκε ότι περισσότερο ήταν ευχή και όχι η πραγματικότητα. Η αποχώρηση του Θοδωρή Ζαγοράκη, που ήρθε να προστεθεί σε εκείνη του Ντέμη Νικολαΐδη και μάλιστα με τον ίδιο άσχημο τρόπο, επιβεβαιώνει πως το ίδιο το ποδόσφαιρο διώχνει τα παιδιά του, όταν αυτά προσπαθούν να αναλάβουν σημαντικά πόστα.

Ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ, Στέλιος Γιαννακόπουλος, ακόμη ένα παιδί από εκείνα τα `χρυσά` 23 που προσπαθεί να μείνει

στο χώρο και να συνεχίσει να προσφέρει στο άθλημα, δεν μπορεί να το δεχτεί. Β«Είναι κρίμα να φεύγουν από το ελληνικό ποδόσφαιρο και κυρίως να φεύγουν πικραμένοιΒ», σχολίασε στο Sport.gr.

Μοιάζει, λοιπόν, το ελληνικό ποδόσφαιρο να τρώει τα ίδια τα παιδιά του. Το χειρότερο; Εκείνα ακριβώς που πριν μερικά χρόνια το έφτασαν στην κορυφαία στιγμή της ιστορίας του. Για να μιλήσουμε και με ακρίβεια, από τους 23 ποδοσφαιριστές του Euro 2004, οι εννέα εξακολουθούν να αγωνίζονται (Κατσουράνης, Βενετίδης, Καφές, Χαλκιάς, Δ. Παπαδόπουλος, Σεϊταρίδης, Καραγκούνης, Δέλλας, Χαριστέας).

Πώς να αισιοδοξούν ότι θα μείνουν στο χώρο που αγάπησαν και μετά το τέλος της καριέρας τους, όταν βλέπουν ότι από εκείνη την αποστολή, οι έξι που κρέμασαν τα παπούτσια τους, δεν έχουν κρατήσει σχέση με το χώρο γιατί κανείς δεν φρόντισε να τους αξιοποιήσει (Γκούμας, Καψής, Λάκης, Νικοπολίδης, Κατεργιανάκης, Μπασινάς).

Και από τους οχτώ που ανέλαβαν ρόλο στο ελληνικό ποδόσφαιρο, οι δύο που πήραν τα πιο σημαντικά πόστα, στην ουσία εκδιώχθηκαν. Ο Νικολαΐδης και πλέον ο Ζαγοράκης. Από τους υπόλοιπους, ο Γιαννακόπουλος, επίσης με πολύ σημαντικό ρόλο, φροντίζει για τα συμφέροντα των συναδέλφων του ως πρόεδρος του ΠΣΑΠ. Ο Ζήσης Βρύζας, από τεχνικός διευθυντής, αντιπρόεδρος, βοηθός προπονητή στην Εθνική, πλέον είναι πρόεδρος του ΠΑΟΚ. Δίνοντας τουλάχιστον, μια ομαλή και ποδοσφαιρική συνέχεια στο έργο του Ζαγοράκη. Ο Τάκης Φύσσας – που πραγματικά αξιοποιήθηκε – είναι ο τεχνικός διευθυντής των Εθνικών ομάδων. Δύο έχουν ξεκινήσει καριέρα προπονητή, ο Γιώργος Γεωργιάδης στην Εθνική Ελπίδων, ο Νίκος Νταμπίζας ως βοηθός στο τεχνικό τιμ της Λάρισας. Ενώ ο Βασίλης Τσιάρτας έχει επαφή ως ατζέντης ποδοσφαιριστών.

Ο Γιαννακόπουλος το λέει με πίκρα: Β«Δηλαδή, από τους 23, μόνο δύο αξιοποίησε το ίδιο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Τον Φύσσα και τον Γωεργιάδη. Τα υπόλοιπα παιδιά, προσπαθούν μόνα τους. Και βέβαια, δεν τα καταφέρνουν πάντα. Ηδη ο Θοδωρής και ο Ντέμης, δυστυχώς, αποχώρησαν και μάλιστα πικραμένοι. Κατά την άποψή μου, θα έπρεπε και οι 23 παίκτες να έχουν νευραλγικές θέσεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Να τους δώσει το ελληνικό ποδόσφαιρο, δυνατά πόστα. Αποφάσεων. Όπως συμβαίνει σε όλες τις προηγμένες ποδοσφαιρικά χώρες. Ας δουν ποιοι έχουν τις νευραλγικές θέσεις στο ποδόσφαιρο στην Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία, την Αγγλία, την Γαλλία. Είναι πρώην ποδοσφαιριστέςΒ».

Ασφαλώς και ο λόγος είναι ξεκάθαρος: Β«Αυτοί οι άνθρωποι ξέρουν τι σημαίνει ποδόσφαιρο. Εχ

Keywords
Τυχαία Θέματα