Γκέκας: Kι άλλοι έλληνες στην Τουρκία

Ο Φάνης Γκέκας, με αφορμή τη μεταγραφή του στην Σαμσουνσπόρ, συμβουλεύει κι άλλους έλληνες να αναζητήσουν την τύχη τους στο ποδόσφαιρο της Τουρκίας. Οσο για τον ίδιο, στόχος του είναι να παραμείνει σε υψηλο επίπεδο, ενόψει του Euro 2012.

H συνέντευξή του στη Real News:

Ποια είναι τα συναισθήματά σου από το ντεμπούτο σου με τη φανέλα της Σαμσουνσπόρ;

Β«Οι εντυπώσεις μου είναι πάρα πολύ θετικές. Αγωνίστηκα βασικός

στο ντεμπούτο μου και κατάφερα να σκοράρω. Δεν πρέπει, όμως, να μένουμε σε έναν αγώνα. Πρέπει να κοιτάξουμε τη συνέχεια και το πώς θα καταφέρουμε να σωθούμε στο πρωτάθλημα, όπου έχουμε δύσκολο έργοΒ».

Έχεις εγκλιματιστεί ή θα σου πάρει ακόμα κάποιες ημέρες;

Β«Οπωσδήποτε χρειάζομαι χρόνο προσαρμογής, προκειμένου να ενσωματωθώ πλήρως στην ομάδα. Πιστεύω ότι αυτό θα γίνει γρήγορα, αφού οι άνθρωποι της Σαμσουνσπόρ έχουν ενδιαφερθεί πολύ για εμένα. Προσέλαβαν μάλιστα και διερμηνέα για να με βοηθήσει με τη γλώσσα. Με έχουν αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμήΒ».

Τι σε κέρδισε στους ανθρώπους της Σαμσουνσπόρ;

Β«Κατ’ αρχάς, ήταν μία απόφαση που σκέφτηκα αρκετά. Η Σαμσουνσπόρ είχε δείξει ενδιαφέρον από το καλοκαίρι. Οι άνθρωποί της έδειξαν ότι με ήθελαν πολύ στην ομάδα τους. Τότε, όμως, η συμφωνία χάλασε λόγω του οικονομικού. Τώρα, τον Γενάρη, το επέτρεψαν οι συνθήκες και πιστεύω ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή για να αλλάξω ομάδα. Όσον αφορά τους στόχους της Σαμσουνσπόρ, πιστεύω στην παραμονή. Διαφορετικά δεν θα ερχόμουνΒ».

Εδώ και κάποια χρόνια, το τουρκικό πρωτάθλημα έχει κάνει βήματα προόδου. Δεν υπάρχουν πλέον μόνο η Γαλατά, η Φενέρ και η Μπεσίκτας. Υπάρχουν ανερχόμενες δυνάμεις, όπως η Μπούρσασπορ και η Τραμπζονσπόρ. Έπαιξε ρόλο αυτό στην απόφασή σου;

Β«Σίγουρα! Το πρωτάθλημα της Τουρκίας έχει δυναμώσει αρκετά. Εγώ, όμως, ήρθα εδώ γιατί θέλω να παίζω. Η ομάδα με εμπιστεύτηκε και ο κόσμος με υποδέχθηκε με τον καλύτερο τρόποΒ».

Εφόσον πάνε όλα κατ’ ευχήν, θα ήθελες να παραμείνεις στην Σαμψούντα;

Β«Η αγορά είναι για έξι μήνες. Ναι, θα ήθελα να μείνω στην ομάδα για 2-3 χρόνια, αν καταφέρουμε και σωθούμε φέτοςΒ».

Ποιες είναι οι αντιδράσεις των φίλων της Σαμσουνσπόρ και γενικά των ανθρώπων της ομάδας απέναντι σε έναν Έλληνα;

Β«Εξαιρετικές. Πραγματικά, μου άνοιξαν τις πόρτες. Τα συναισθήματά μου είναι απολύτως θετικά. Πιστεύω βαθιά μέσα μου ότι έκανα πολύ καλή επιλογή. Εύχομαι και σε άλλους Έλληνες παίκτες να κάνουν αυτό το βήμα και να έρθουν στην ΤουρκίαΒ».

Έχεις αγωνιστεί σε πολλές ομάδες της Γερμανίας. Το κεφάλαιο Bundesliga έχει τελειώσει οριστικά για εσένα ή δεν αποκλείεις τίποτα;

Β«Δεν αποκλείω τίποτα. Αυτή τη στιγμή, πάντως, έχει ανοίξει μία νέα σελίδα για εμέναΒ».

Πριν από τη Σαμσουνσπόρ, είχες πρόταση από ελληνική ομάδα;

Β«Καμία απολύτως. Ούτε επαφή, ούτε κουβένταΒ».

Θα σε ενδιέφερε να αγωνιστείς ξανά στην Ελλάδα ή είναι κάτι που σε αφήνει αδιάφορο;

Β«Δεν με αφήνει αδιάφορο. Θα ήθελα κάποια στιγμή να γυρίσω στην Ελλάδα, αλλά βλέπω

Keywords
Τυχαία Θέματα