Η ΑΕΚ, αν και δεν ήταν καλύτερη, πήρε τη νίκη με 2-0 στο Αγρίνιο επί του Παναιτωλικού

Από τη μία ο νεανικός ενθουσιασμός μιάς νεοφώτιστης ομάδας με αρκετό κόσμο στο πλευρό της και από την άλλη η εμπειρία ενός συλλόγου, που μπορεί να αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, αλλά έχει αρκετά παράσημα στην πλάτη του. Ο Παναιτωλικός, λοιπόν, αναμετρήθηκε με την ΑΕΚ, στο Αγρίνιο, με την Ενωση να φεύγει νικήτρια από την έδρα των "καναρινιών", στηριζόμενη κυρίως στην εμπειρία της και όχι στο γεγονός ότι έπαιξε καλύτερα. Οι γηπεδούχοι ήθελαν,

έχασαν ευκαιρίες, αλλά δεν μπορούσαν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα και έτσι η ΑΕΚ πέρασε νικηφόρα (2-0, και τα δύο ο Μπέλεκ) από το Αγρίνιο και βρέθηκε, έστω και για ένα βράδυ (σ.σ. αύριο παίζει ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός με τον ΟΦΗ), στην κορυφή της βαθμολογίας.

Η ιστορία του πρώτου ημιχρόνου γράφτηκε σε ένα λεπτό. Στο 20' από σέντρα του Μπουμάλ, ο Καμαρά βρέθηκε σε θέση βολής, όμως ο Σενεγαλέζος επιθετικός του Παναιτωλικού αντί να σουτάρει... πάτησε τη μπάλα, έπεσε κάτω και έχασε τεράστια ευκαιρία να σκοράρει. Ε, στην επόμενη φάση, ο Λεονάρντο βρήκε στην απέναντι πλευρά τον Μπέλεκ, που έπαιξε το 1-2 με τον Λυμπερόπουλο, με τον Καμερουνέζο επιθετικό της ΑΕΚ να μπαίνει στην περιοχή και να πλασάρει εύστοχα τον Μπλάζιτς γράφοντας το 0-1 για την Ενωση.

Στο 25', οι γηπεδούχοι σκόραραν με τον Εντζεγκουέλε, αλλά ορθώς το γκολ δεν μέτρησε, καθώς τόσο ο σκόρερ, όσο και ο Χαριστέας που του έκανε την πάσα ήταν... εκτεθειμένοι. Δέκα λεπτά αργότερα, ο Καμαρά έβγαλε σέντρα-ξυραφιά, όμως ο Χαριστέας που πετάχθηκε για την κεφαλιά, την ώρα που ο Αραμπατζής έκανε άστοχη έξοδο, δεν βρήκε τη μπάλα και έτσι η ευκαιρία για την ισοφάριση πέρασε ανεκμετάλλευτη.

Ο Μπάμπης Τεννές πριν βγει το ημίχρονο πέρασε τον Ρότσα στα χαφ αντί του Κούσα, ενώ με την έναρξη της επανάληψης έβαλε και τον Σιόντη αντί του Γκιόλια. Ωστόσο, ο Σιόντης δεν τον δικαίωσε, με συνέπεια στο 68' ο προπονητής του Παναιτωλικού να τον αποσύρει βάζοντας τον Μπαμόγκο, κλείνοντας έτσι τις αλλαγές του σε μια προσπάθεια να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα.

Από την άλλη πλευρά η ΑΕΚ απλώς προσπαθούσε να διαχειριστεί το υπέρ της 0-1, δίχως να έχει ιδιαίτερες βλέψεις για δεύτερο γκολ που θα "κλείδωνε" τη νίκη. Ο Νίκος Κωστένογλου με τη συμπλήρωση μιας ώρας πέρασε τον Σιαλμά αντί του Λεονάρντο και δέκα λεπτά αργότερα τον Κάλα αντί του Μάκου στα χαφ.

Ο Παναιτωλικός στεκόταν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, όμως του έλειπε η φαντασία, αλλά και η τελική προσπάθεια. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ήρθε και η ανόητη ενέργεια του Μπαμόγκο, ο οποίος δέκα λεπτά μετά την είσοδό του στο παιχνίδι χτύπησε εκτός φάσης τον Καράμπελα και είδε την κόκκινη κάρτα από τον Αρετόπουλο αφήνοντας την ομάδα του Αγρινίου με παίκτη λιγότερο!

Τρία λεπτά αργότερα (83') ο Λυμπερόπουλος που εδώ και ώρα ζητούσε αλλαγή, έπεσε κάτω κρατώντας το πόδι του και επιτέλους ο Κωστένογλου εδέησε να τον αντικαταστήσει με τον νεαρό Κλωναρίδη (δεν είχε κι άλλον, εδώ που τα λέμε...).

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο νεαρός Κλωναρίδης έφυγε από τα αριστερά, μπήκε στη

Keywords
Τυχαία Θέματα