Η ανανέωση της Βόλσφμπουργκ και ο Βιεϊρίνια

19:53 2/1/2012 - Πηγή: Sport.gr

Ο Αντρέ Βιεϊρίνια αποτελεί το πιο ισχυρό χαρτί του ΠΑΟΚ στο χρηματιστήριο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Το περασμένο καλοκαίρι, όταν άρχισε να καλλιεργείται η σκέψη παραχώρησής του Πορτογάλου, προέκυψε το ενδιαφέρον του Βασίλη Φλωρίδη για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Ετσι, το θέμα του Βιεϊρίνια - σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ δεν πήρε τη πρόταση που θα ήθελε - μπήκε στο συρτάρι και να παρέμεινε εκεί για αρκετούς μήνες.

Τη περασμένη Παρασκευή (30/12), ο Ζήσης Βρύζας προανήγγειλε την πώληση του Πορτογάλου. Β«Υπάρχουν δύο προτάσεις για τον Βιεϊρίνια και αυτή η υπόθεση είναι σε προχωρημένο στάδιοΒ», είπε χαρακτηριστικά. Αφησε να εννοηθεί δηλαδή ότι, η προεργασία για την πώληση του Πορτογάλου είχε ξεκινήσει νωρίτερα και ουσιαστικά έβαλε τους πάντες σε κλίμα πώλησης, προετοιμάζοντάς τους ψυχολογικά. Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση περί αλλαγής (οικονομικής) πολιτικής της ομάδας, όπως αυτή εκφράστηκε από τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Θοδωρή Ζαγοράκη, ο οποίος Β«εγκαινίασεΒ» τη περίοδο λιτότητας. Συν τοις άλλοις, οι επιτελείς του Δικεφάλου είτε λόγω της ανάγκης εξασφάλισης ρευστού (λόγω των πιέσεων που δέχονται από την επιτροπή financial fair play της ΟΥΕΦΑ), είτε γιατί είδαν ότι με τα λεφτά που ζητούσαν δεν μπορούσαν να βρουν αγοραστή, αποφάσισαν να ρίξουν το κασέ. Και ήρθε (και) η Βόλφσμπουργκ.

Η γερμανική ομάδα είχε Β«ψαχτείΒ» για τον Αντρέ Βιεϊρίνια και το περασμένο καλοκαίρι, δίχως όμως να βάλει το θέμα σε επίσημη γραμμή. Γενικά, παρακολουθεί παίκτες που αγωνίζονται στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ενόψει της έναρξης του δεύτερου γύρου του γερμανικού πρωταθλήματος είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε ανανέωση του έμψυχου δυναμικού, διότι το υπάρχον δεν παρουσίασε κάτι εξαιρετικό, παρά το τεράστιο ποσό που δαπανήθηκε το καλοκαίρι. Ανθρωποι που παρακολουθούν από κοντά τη Μπουντεσλίγκα υποστηρίζουν ότι Β«από την εντεκάδα της Βόλφσμπουργκ που αγωνίστηκε στο τέλος του πρώτου γύρου, ζήτημα αν θα διατηρηθούν 2-3 παίκτες στην 11αδα που θα ξεκινήσει στο δεύτερο γύροΒ».

Αυτό διαπιστώθηκε και σε πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξη του Φέλιξ Μάγκατ, μάνατζερ της Βόλφσμπουργκ, όπου ο πολύπειρος Γερμανός τεχνικός ένιωσε (κάπως) άβολα, όταν ο δημοσιογράφος. μπήκε στο ψητό. Για την ακρίβεια, (ο δημοσιογράφος) απέφυγε τις γενικολογίες και άρχισε να ρωτάει τον Μάγκατ για συγκεκριμένους παίκτες και κατά πόσο τον ενδιαφέρουν. Εριξε στο τραπέζι μια ντουζίνα ονόματα, όπου (όπως αποδείχθηκε) ο Φέλιξ Μάγκατ είχε μιλήσει με όλους.

Μάλιστα, η εφημερίδα Β«wolbsurger allgemeineΒ», στην ηλεκτρονική έκδοσή της έχει αναρτήσει ένα κείμενο με τίτλο Β«νέο ταξίδι αγορών για τη ΒόλφσμπουργκΒ», συνοδεύεται από μια φωτογραφία του Μάγκατ και τονίζει ότι η ομάδα τους Volkswagen θα προχωρήσει σε ανανέωση του ρόστερ. Στο συγκεκριμένο κείμενο δεν αναφέρεται το όνομα του Βιεϊρίνια, ούτε επίσης έγινε λόγος στα πολλά κείμενα που αφορούν τις μεταγραφικές αναζητήσεις της Βόλφσμπουργκ, συνεπώς θα προκαλέσει έκπληξη η απόκτησή του.

Όλα δείχνουν πάντως

Keywords
Τυχαία Θέματα