Ιανουάριος... Ο μήνας της κρίσης

13:04 2/1/2012 - Πηγή: Sport.gr

Οι πρώτες ημέρες του 2012 θα είναι δύσκολες για τους ανθρώπους του Αρη, αφού καλούνται να «επιχειρηματολογήσουν» επί της ψήφου εμπιστοσύνης που έδωσαν στον Μίχαλ Πρόμπιερζ την περασμένη εβδομάδα. Και από τη στιγμή που αποφάσισαν να συνεχίσουν τη συνεργασία με τον Πολωνό προπονητή, πλέον πρέπει να υλοποιήσουν τις εισηγήσεις του που περιλαμβάνουν λύσεις συνεργασιών με παίκτες οι οποίοι - πριν τον ερχομό του Πολωνού - είχαν βασικό ρόλο στην ομάδα.

Ο Πρόμπιερζ έδειξε ξεκάθαρα ότι... δεν κάνει ούτε βήμα πίσω από τις αρχικές απόψεις του. Εχει αποφασίσει ότι Πρίττας, Παπαστεριανός και Πορτίγια

δεν μπορούν να χωρέσουν στα δικά του πλάνα, ομοίως και ο Νέρι Καστίγιο. Δικαίως ή αδίκως, αυτά αποφάσισε και σε αυτά επιμένει. Στα τέλη της περασμένης εβδομάδας έδειξε μάλιστα αποφασισμένος να αποχωρήσει από τη τεχνική ηγεσία του Αρη, τελικώς όμως και Β«στηρίχθηκεΒ» από τους ανθρώπους της διοίκησης, παραμένει και... περιμένει.

Περιμένει δηλαδή από τη ΠΑΕ να τακτοποιήσει οφειλές απέναντι στους υπάρχοντες παίκτες, περιμένει τη ΠΑΕ να προχωρήσει στις εκκαθαρίσεις στο ρόστερ, περιμένει από τη ΠΑΕ να εφαρμόσει το σχέδιο ενίσχυσης του αγωνιστικού τμήματος, βάσει των εισηγήσεών του. Για να γίνουν ολ' αυτά, απαιτείται σωστή διαπραγμάτευση και ρευστό. Τώρα, το τί θα συμβεί στα παραπάνω, είναι σαφές ότι θα καθορίσουν τη συνεργασία του Αρη με τον Πρόμπιερζ.

Δεν υπάρχει αμφιβολία όμως ότι υπάρχει και μια ακόμη παράμετρος. Το αγωνιστικό. Μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, ο Αρης θα δώσει τέσσερις αγώνες που θα καθορίσουν τους στόχους του τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο Κύπελλο. Η... απλή λογική λέει ότι για να σώσει τη χρονιά στο πρωτάθλημα, είναι απαραίτητο να κερδίσει και τους τρεις αγώνες που ακολουθούν απέναντι σε Κέρκυρα, ΠΑΣ Γιάννινα και Λεβαδειακό.

Να μαζέψει δηλαδή εννιά βαθμούς και να δικαιολογήσει τον στόχο περί πεντάδας. Είναι επίσης αλήθεια ότι δεν έχει πείσει αγωνιστικά, έτσι έχουν όμως τα δεδομένα. Και τα αποτελέσματα στους συγκεκριμένους αγώνες, επίσης θα κρίνουν τη συνεργασία του Αρη με τον Πολωνό, αφού όλοι οι επαγγελματίες κρίνονται από τα αποτελέσματα. Οπως εξάλλου και από αυτό του Κυπέλλου με τον Ατρόμητο.

Πρώτος αντίπαλος για τους; Β«κίτρινουςΒ» είναι η Κέρκυρα, όπου ο Πρόμπιερζ δεν αντιμετωπίσει αγωνιστικά προβλήματα, πέρα από τα δεδομένα (Σηφάκης, Νάτσο Γκαρσία, Βράνιες). Επιστρέφουν μάλιστα οι Ρικάρντο Φατί, Καλίφα Σανκαρέ οι οποίοι μάλιστα θα χρησιμοποιηθούν στην ενδεκάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα