Σήκωσε μανίκια ο Χιμένεθ στη Σαραγόσα

12:15 2/1/2012 - Πηγή: Sport.gr

Ο Μανόλο Χιμένεθ παρουσιάστηκε από τη διοίκηση της Σαραγόσα ως ο νέος προπονητής της ομάδας και σήμερα (2/1) το πρωί έπιασε δουλειά. "Δεν ήρθα στην ουραγό, αλλά σε έναν ιστορικό σύλλογο", δήλωσε ο πρώην τεχνικός της ΑΕΚ στη συνέντευξη Τύπου.

Στα γραφεία της Σαραγόσα στο γήπεδο της "Ρομαρέδα", παρουσιάστηκε επίσημα από τη διοίκηση του συλλόγου το βράδυ της Κυριακής ο Μανόλο Χιμένεθ, που αντικαθιστά τον Χαβιέ Αγκίρε.

Ο πρώην τεχνικός της ΑΕΚ

δέχτηκε την πρόταση του Ιγκλέσιας και υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου, τον ερχόμενο Ιούνιο, έχοντας ως αποστολή του τη διατήρηση της ομάδας στην Primera Division.

Στη συνέντευξη Τύπου ο Χιμένεθ δήλωσε ότι είναι ένα προσωπικό στοίχημα για τον ίδιο να βγάλει έναν ιστορικό σύλλογο από την τελευταία θέση. "Δεν ήρθα στον ουραγό, αλλά σε μια ιστορική, μια μεγάλη ομάδα, όπως είναι η Σαραγόσα. Για να πετύχει το έργο που ανέλαβα, θα πρέπει να τραβήξουμε κουπί όλοι μαζί, να φορτώσουμε και πάλι τις μπαταρίες".

Για να σωθεί η ομάδα, ο Χιμένεθ ξεκαθάρισε ότι θα χρειαστεί ενίσχυση στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, αν και δήλωσε ότι γνωρίζει πως οι δυνατότητες του συλλόγου για οικονομικά ανοίγματα είναι περιορισμένες. "Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται στην άμυνα, όπου δεχόμαστε πολλά γκολ, κυρίως από στημένες φάσεις. Επίσης θέλουμε περισσότερη δημιουργία στο κέντρο καθώς και έναν επιθετικό".

Ο νέος τεχνικός της Σαραγόσα κατέληξε λέγοντας ότι το σπουδαιότερο για την ομάδα θα είναι οι βαθμοί. "Το μοναδικό που μας κάνει είναι οι νίκες και οι βαθμοί, το αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή είναι πιο σημαντικό από οτιδήποτε άλλο. Θα προσαρμοστώ στους ποδοσφαιριστές που διαθέτω και θα κοιτάξω να αποκτήσουμε περισσότερη ομοιογένεια και αποτελεσματικότητα στην τελική προσπάθεια. Υπολογίζω σε όλο το ρόστερ, αλλά θέλω οι παίκτες να δεσμευτούν απέναντί μου και να τα δώσουν όλα".

Keywords
Τυχαία Θέματα