Ιβκοβιτς: Ημουν έτοιμος να φύγω

12:08 7/1/2012 - Πηγή: Sport.gr

Σε συνέντευξή του ο Ντούσαν Ιβκοβιτς τόνισε πως το περασμένο καλοκαίρι βρέθηκε με το ένα πόδι στην πόρτα της εξόδου από τον Ολυμπιακό. Δείτε για ποιο λόγο έμεινε, αλλά και τι είπε για τους αδερφούς Αγγελόπουλους και τον Βασίλη Σπανούλη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην εφημερίδα Πρωταθλητής ο Ντούντα:

Για τους Αγγελόπουλους που

αποφάσισαν να φύγουν και το περασμένο καλοκαίρι: "Είχα μία συζήτηση μαζί τους και κατάλαβα ότι η κατάσταση είναι δύσκολη. Μίλησα με τους δύο προέδρους και τον κύριο Σκινδήλια που μου είπε συγκεκριμένα πράγματα. Πως οι άνθρωποι φεύγουν δυσαρεστημένοι σε μία περίοδο που υπάρχουν πολλά προβλήματα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Το πρώτο πράγμα που τους ξεκαθάρισα είναι ότι δεν χρειάζεται να ανησυχούν για μένα και πως αν είναι αυτή η απόφαση τους, το συμβόλαιο μου δεν μετράει. Πως δεν έχουν καμία υποχρέωση και ευθύνη απέναντι μου. Αφού φεύγετε εσείς, τότε φεύγω κι εγώ. Δεν παραιτούμαι, απλά αποχωρώ. Μετά σε μία καλή κουβέντα με τον κύριο Σκινδήλια κατάλαβα κάτι, αλλά τότε δεν ήμουν σίγουρος. Τώρα, όμως, είμαι! Μου είπε ότι πιστεύει πως αυτή οικογένεια δεν μπορεί να αφήσει έτσι τον Ολυμπιακό, χωρίς να έχει βρεθεί άλλη λύση. Μετά περίμενα να δω τι θα γίνει".

Για τους στόχους της ομάδας και το ραντεβού με τον Πόποβιτς: "Στην επίσημη παρουσίαση της ομάδας δεν μίλησα ούτε για τίτλους, ούτε για το μπάτζετ. Είπα ότι θα δουλέψουμε πολύ με τους νέους παίκτες και θα βελτιωνόμαστε στη συνέχεια. Πως όλοι θα απολαύσουμε την προσπάθεια μας. Μέχρι που θα πάμε; Όταν ξεκινάς με μία εντελώς καινούρια ομάδα είναι δύσκολο να προβλέψεις που θα πας. Είχαμε ένα τραπέζι στο Λονδίνο με τον Γκρεγκ Πόποβιτς και το προπονητικό-τιμ των Σπερς, ο οποίοι είχαν έρθει για να δούμε παιχνίδια της Γαλλίας. Του εξήγησα πως είναι η κατάσταση στην Ελλάδα και πόσες δυσκολίες έχω για να φτιάξω την ομάδα μου. Πως κατάφερα τελικά να μαζέψω κάποιους ρούκις. Μου είπε ότι και αυτός από το επόμενο καλοκαίρι θα μπει στην ίδια διαδικασία, γιατί ο Ντάνκαν θα σταματήσει και ο Τζινόμπιλι είναι επίσης μεγάλος. Και είπαμε τελικά και οι δύο ότι η σωστή αντιμετώπιση είναι: Enjoy the basketball. Και τώρα να με ρωτήσετε, δεν ξέρω να απαντήσω που μπορεί να φτάσει ο Ολυμπιακός".

Για το μέλλον του, τη σκέψη να αφήσει το μπάσκετ και το ΝΒΑ: "Κοίτα, μέσα στη σεζόν και σε μία τόσο ζορισμένη κατάσταση, δεν μπορώ να δηλώσω τι σκέφτομαι να κάνω. Αν έχω αποφασίσει; Είχα αποφασίσει να φύγω από το μπάσκετ το 2001 μετά την ΑΕΚ! Προσπάθησα να βρω τον εαυτό μου. Κατάλαβα ότι ο καλύτερος κόσμος για μένα είναι εκεί που μεγάλωσα. Το μπάσκετ έχει δώσει πάρα πολλά πράγματα στην οικογένεια μου. Προσπαθήσαμε σκληρά για αυτό το άθλημα, αλλά δεν πιστεύω πως έχουμε δώσει σε αυτό το σπορ πίσω ούτε μία σταγόνα σε σχέση με αυτά που μας έχει προσφέρει. Δεν ήθελα να ξεκινήσω μία νέα δουλειά, να γίνω για παράδειγμα γεωλόγος, που το έχω σπουδάσει.

Προσπάθησα να βρω κάτι, αλλά απογοητεύτηκα και έπρεπε να διασφαλίσω και την οικογένεια μου. Αποφάσισα να επιστρέψω. Είχα μία πολύ καλή πρόταση απ

Keywords
Τυχαία Θέματα