Κληρώνει στη Βενεζουέλα για την Εθνική

Τους αντιπάλους της στην πρώτη φάση του προολυμπιακού τουρνουά θα μάθει το βράδυ της Τρίτης (31/1, 23:30GR) η Ελλάδα.

Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στο Καράκας της Βενεζουέλας, εκεί δηλαδή που θα διεξαχθούν και οι αγώνες του προολυμπιακού τουρνουά από τις 2 μέχρι τις 8 Ιουλίου.

Από το συγκεκριμένο τουρνουά θα προκύψουν τα τρία τελευταία εισιτήρια

για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Οι χώρες που θα μπουν στην κληρωτίδα μαζί με την Ελλάδα, είναι οι Αγκόλα, Δομινικανή Δημοκρατία, Σκόπια, Ιορδανία, Κορέα, Λιθουανία, Νέα Ζηλανδία, Νιγηρία, Πουέρτο Ρίκο, Ρωσία και βέβαια η Βενεζουέλα.

Οι δώδεκα ομάδες θα χωριστούν σε τέσσερα γκρουπ των τριών ομάδων. Οι δύο πρώτοι κάθε γκρουπ της φάσης των ομίλων (που θα γίνει 2-4 Ιουλίου) θα προκριθούν στα προημιτελικά (6 Ιουλίου) και οι νικητές των τεσσάρων νοκ άουτ αναμετρήσεων θα περάσουν στα ημιτελικά (7 Ιουλίου).

Οι δύο νικητές των ημιτελικών προκρίνονται απευθείας στο Λονδίνο και δεν έχει προβλεφθεί να διεξαχθεί μεγάλος τελικός. Αντίθετα, θα γίνει ο μικρός τελικός, που θα καθορίσει ποιος θα πάρει το τρίτο και τελευταίο εισιτήριο.

Στη σημερινή κλήρωση, οι ομάδες θα χωριστούν σε τρία γκρουπ βάσει της… προέλευσής τους. Στο πρώτο θα είναι Ανγκόλα, Νιγηρία, Ιορδανία και Κορέα, στο δεύτερο Βενεζουέλα, Δομινικανή Δημοκρατία, Πουέρτο Ρίκο και Νέα Ζηλανδία και στο τρίτο Ελλάδα, Ρωσία, ΠΓΔΜ και Λιθουανία. Αυτό σημαίνει πως η Εθνική δεν θα έχει αντίπαλο από την Ευρώπη στην πρώτη φάση.

Ηδη στους Ολυμπιακούς Αγώνες έχουν εξασφαλισμένη θέση οι Μεγάλη Βρετανία, ΗΠΑ, Αργεντινή, Αυστραλία, Βραζιλία, Κίνα, Γαλλία, Ισπανία και Τυνησία.

Keywords
Τυχαία Θέματα