Κρίνεται το ευρωπαϊκό μέλλον του ΠΑΟΚ

Το... ευρωπαϊκό μέλλον του ΠΑΟΚ κρίνεται σήμερα (10/01) στη Νιόν της Ελβετίας, όπου η ελληνική ομάδα θα βρεθεί ενώπιον της financial fair play της ΟΥΕΦΑ, ελπίζοντας ότι θα εξασφαλίσει την άδεια για τη συνέχιση της φετινής ευρωπαϊκής πορείας της. Κίνδυνος τιμωρίας υπήρχε και συνεχίζει να υφίσταται για

τον Δικέφαλο, αλλά οι κινήσεις που έγιναν το τελευταίο διάστημα με απώτερο σκοπό τη μείωση του μπάτζετ και την επίλυση του προβλήματος ρευστότητας, έχουν «ελαφρύνει» τη θέση της ελληνικής ομάδας.

Ενδεικτικό γεγονός της κρισιμότητας της κατάστασης είναι η παρουσία του προέδρου της ΠΑΕ, Θοδωρή Ζαγοράκη, στην πόλη της Ελβετίας. Εξάλλου, ο μοναδικός λόγος που η συγκεκριμένη επιτροπή δέχθηκε να παρακολουθήσει σχετική παράσταση από τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ, είναι ο Ζαγοράκης.

Ο ισχυρός άνδρας του Δικεφάλου διατηρεί καλές σχέσεις με τους αξιωματούχους της ΟΥΕΦΑ και ουσιαστικά ήταν ο άνθρωπος που είχε εισπράξει τις σχετικές προειδοποιήσεις στην κλήρωση της επόμενη φάσης του Europa League, τον περασμένο Δεκέμβριο.

Χρησιμοποιώντας τις καλές δημόσιες σχέσεις του, ο Ζαγοράκης αφού αποτύπωσε και ερμήνευσε τα μηνύματα κινδύνου, εξασφάλισε μια διαφορετική μεταχείριση για τον ΠΑΟΚ κι έτσι, σήμερα (10/01), συνοδευόμενος από τον οικονομικό διευθυντή της εταιρίας, Αχιλλέα Μαυροφρύδη, θα παρουσιάσει το πλάνο για την εξυγίανση της ΠΑΕ στα μέλη της financial fair play. Και το αναφέρουμε αυτό διότι η συγκεκριμένη επιτροπή συνήθως περιορίζεται στην εξέταση των αριθμών, δεν δέχεται παραστάσεις και αποφασίζει με γνώμονα τα στοιχεία που παρουσιάζονται μέσα από τα έγγραφα της εκάστοτε εταιρίας.

Σε ότι αφορά τη θέση της ΠΑΕ, είναι αλήθεια ότι πλέον είναι πολύ καλύτερη, σε σχέση με αυτά που ίσχυαν προ περίπου ενός μήνα. Τότε δηλαδή όπου ο ΠΑΟΚ αντιμετώπιζε πρόβλημα ρευστότητας, δίχως να είχε φροντίσει να μειώσει τον οικονομικό προϋπολογισμό του.

Η πώληση του Αντρέ Βιεϊρίνια σε συνδυασμό με τις αποδεσμεύσεις των Αρίας, Σπαντάσιο που μείωσαν το μπάτζετ περί των 850.000 ευρώ, βελτίωσαν την οικονομική θέση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Στον Δικέφαλο περιμένουν και ελπίζουν να γίνει αποδεκτό (σε πρώτη φάση) το πλάνο της ομάδας για να επέλθουν οικονομικές ισορροπίες στην ομάδα, καθώς επίσης και να εκτιμήσουν οι αξιωματούχοι της επιτροπής ότι καταβάλλεται προσπάθεια για την μείωση των εξόδων. Κοινώς, στον ΠΑΟΚ ελπίζουν ότι η όλη ιστορία θα τους κοστίσει ένα μικρό πρόστιμο και πως έχουν αποφευχθεί τα χειρότερα. Γνωρίζουν όμως ότι θα πρέπει να κάνουν πολιτική εξυγίανσης, αφού και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει μπει σε καθεστώς επιτήρησης από τη συγκεκριμένη επιτροπή, λόγω των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Keywords
Τυχαία Θέματα