Μαρκόπουλος: Ο Αλεξιτς τη διαφορά

21:37 7/1/2012 - Πηγή: Sport.gr

Ικανοποιημένος από την απόδοση του ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο εμφανίστηκε ο Σούλης Μαρκόπουλος. Ο προπονητής του Δικεφάλου ήταν όμως αινιγματικός, όταν ρωτήθηκε για το αν ο ΠΑΟΚ θα ολοκληρώσει τις κινήσεις ενίσχυσης με την απόκτηση ενός ακόμη ψηλού. Ο Αρης Λυκογιάννης έστειλε μήνυμα λέγοντας ότι "πρέπει να σταματήσουμε να είμαστε Ντόκτορ Τζέκιλ και Μίστερ Χάιντ".

"Για μας ήταν ένα δύσκολο

παιχνίδι από την άποψη ότι προερχόμασταν από βαριά ήττα. Αντιμετωπίσαμε μια ομάδα που έβαλε 4 παίκτες στο ρόστερ της και είναι διαφορετική. Παρόλο αυτά, ίσως κάναμε το καλύτερο πρώτο ημίχρονο για φέτος από άποψη επιθετικής παραγωγικότητας. Κάναμε λάθη στο τελευταίο λεπτό και επιτρέψαμε στον αντίπαλο να μειώσει. Στο δεύτερο ημίχρονο με φάουλ προσπαθήσαμε να σταματήσουμε αντίπαλο που ήταν δυνατός στο καλάθι και δεν ανοίξαμε το παιχνίδι, όπως κάναμε στο πρώτο μέρος. Ελπίζουμε να πάρουμε έναν ακόμη ψηλό για να γίνουμε πιο δυνατοί κάτω από τα καλάθια", είπε ο Σούλης Μαρκόπουλος.

Σε ερώτηση σχετικά με το τι άλλαξε στην εικόνα της ομάδας και υπήρχε τόσο μεγάλη διαφορά μεταξύ του αγώνα με τον ΚΑΟΔ και τον σημερινό, απάντησε ότι "σήμερα μπήκε ένας καινούργιος παίκτες. Ο Αλεξιτς πήρε τρία ριμπάουντ, έδωσε δύο ασίστ, μπορεί να έχασε κάποια καλάθια, αλλά μας βοήθησε πολύ. Αυτή ήταν η διαφορά. Ο καινούργιος παίκτης αλλάζει το ενδιαφέρον των άλλων παικτών κι αυτό φάνηκε. Συν τοις άλλοις, άλλο να παίζεις εκτός έδρας - όταν έχεις πολλούς νέους και άπειρους παίκτες - και άλλο στην έδρα σου".

Ρωτήθηκε επίσης για περαιτέρω μεταγραφική ενίσχυση και για το κατά πόσο ο ΠΑΟΚ θα ολοκληρώσει τις κινήσεις του με την απόκτηση είτε του Κοβίλ είτε ενός άλλου ψηλού παίκτη. Μάλλον απάντησε αινιγματικά. "Δεν μπορώ να απαντήσω, λόγω της κατάστασης σε όλα τα σωματεία, δεν μπορείς να ξέρεις τι θα συμβεί από μέρα σε μέρα".

Ο Αρης Λυκογιάννης υποστήριξε ότι "υπάρχει ένα πικρό συναίσθημα, αλλά κι ένα ευχάριστο. Το ένα είναι ότι δεν κάναμε αυτό που συζητήσαμε στο ξενοδοχείο, όταν βλέπαμε το βίντεο. Είχαμε πει να μην επιτρέψουμε στον ΠΑΟΚ να φύγει με διαφορά, γιατί θα ήταν δύσκολο να μαζέψουμε σκορ 20 πόντων και από την άλλη, είμαι ευχαριστημένος από τη προσπάθεια στο δεύτερο μέρος όπου παίξαμε πιο μυαλωμένα στην επίθεση, σημαδέψαμε εκεί που έπρεπε, βγάλαμε τις φάσεις που είχαμε στο μυαλό μας και θα είχαμε μια ευκαιρία αν έβαζε τις βολές ο Μπέινς. Επίσης περιορίσαμε τον ΠΑΟΚ στους 26 πόντους. Πρέπει λοιπόν να σταματήσουμε να είμαστε Ντόκτορ Τζέκιλ και Μίστερ Χάιντ, γιατί αυτό μας χαρακτηρίζει μέχρι στιγμής", είπε.

Ρωτήθηκε για την επιλογή του Ικαρου να μην κάνει φάουλ στα τελευταία 38 δευτερόλεπτα. "Είχαμε στο μυαλό μας ένα γρήγορο κλέψιμο, αλλά δυστυχώς οι παίκτες ήταν διστακτικοί. Αν δείτε επίσης ποιοι παίκτες του ΠΑΟΚ ήταν στο παρκέ θα καταλάβετε ότι ήταν πολύ μικρές πιθανότητες να χάσουν βολές. Ισως όμως θα έπρεπε να ρισκάρουμε. Δεν το κάναμε. Ελπίζαμε να κλέψουμε μπάλα και να πάμε σε ένα γρήγορο τρίποντο".

Ο Φάνης Κουμπούρας είπε "ήρθαμε με ανεβασμένη τη ψυχ

Keywords
Τυχαία Θέματα