Μια νέα γενιά τερματοφυλάκων

Αυτή η κακοφτιαγμένη Σούπερ Λίγκα, συνήθως δίνει αφορμές που δεν αφορούν τους πραγματικούς πρωταγωνιστές για να ασχολούμαστε μαζί της. Ακόμη και ο χειμωνιάτικος πάγος, μπορεί να γίνει λόγος αντεγκλήσεων. Απολύτως φυσιολογικά, όταν απειλεί τη σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών και ο τρόπος για να σπάσει ο πάγος (πανέθεμά μας) είναι κάτι σκούπες και το αυτοκινητάκι που μεταφέρει τους τραυματίες.

Να μιλήσει κανείς για τους διαιτητές, που αγωνιστική με αγωνιστική λυγίζουν στην πίεση της κρισιμότητας των αγώνων; Ή μήπως για τον Σάββα Θοεδωρίδη, που έχει βαλθεί να ανεβάσει τους τόνους

χωρίς προφανή λόγο;

Προσωπικά προτιμώ τους πρωταγωνιστές και όχι εκείνους που θέλουν σώνει και καλά (και δυστυχώς το πετυχαίνουν στο ανεξέλεγκτο πρωτάθλημά μας) να το παίξουν τέτοιοι. Καταρχάς, τις τελευταίες δύο αγωνιστικές τα γκολ που σημειώνονται είναι πολύ λίγα. Οχτώ πριν μία εβδομάδα, 13 αυτό το Σαββατοκύριακο (14-15/1), Σαφώς και αρχίζει να εξωτερικεύεται το άγχος των ομάδων, όσο περνούν οι εβδομάδες.

Ωστόσο, στην πραγματικότητα τα λίγα γκολ που μπαίνουν τον τελευταίο καιρό, με έβαλαν σε σκέψεις. Το μυαλό μου πήγε στους τερματοφύλακες. Και προχωρώντας από ομάδα σε ομάδα, άθελά μου μπήκα στη θέση του Φερνάντο Σάντος. Προσπαθώντας να βγάλω άκρη, σχεδόν, πονοκεφάλιασα…

Η αλήθεια είναι ότι ο αγώνας στα Γιάννενα οδήγησε ακόμη πιο εύκολα τη σκέψη μου στους άσους. Από τον Φώτη Κηπουρό, ο οποίος λίγους μήνες προτού συμπληρώσει τα 37 χρόνια του, αποδεικνύει ότι η καριέρα του δεν του φέρθηκε όσο δίκαια θα έπρεπε. Κυρίως, όμως, από τον Ορέστη Καρνέζη.

Μια στιγμή, πριν από ένα χρόνο περίπου τέτοια εποχή (2 Φεβρουαρίου) λίγο έλειψε να του στερήσει ολόκληρη ποδοσφαιρική ζωή. Εχω την εντύπωση ότι εκείνος ο αποκλεισμός στο Κύπελλο από την ΑΕΚ, μαζί με την κόκκινη κάρτα στο φετινό ντεμπούτο του στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο, το οποίο είχε διαρκέσει μόλις 3 λεπτά(!), τον κυνηγούσαν μέχρι τον αγώνα με τον ΠΑΣ. Αξίζουν συγχαρητήρια στον ίδιο, που είχε τα ψυχικά αποθέματα να επιστρέψει, στον Ζεσουάλδο Φερέιρα που του έδειξε εμπιστοσύνη, δείχνοντας ότι το ταλέντο, από δίκαιους ανθρώπους, κάποια στιγμή ανταμείβεται.

Σκέφτηκα, λοιπόν, ότι ένας τέτοιος Καρνέζης, πιθανόν να Β«καρφωθείΒ» και στο μυαλό του Σάντος ενόψει Euro. Και προσπαθώντας να πλησιάσω όσο περισσότερο γίνεται στην τριάδα των γκολκίπερ που το καλοκαίρι θα ταξιδέψουν στην Πολωνία για το Euro, πραγματικά μπερδεύτηκα. Ισως το ίδιο να έχει πάθει και ο Πορτογάλος για τις θέσεις, που στο ξεκίνη,α του φετινού πρωταθλήματος, έμοιαζαν μέχρι και Β«κλεισμένεςΒ». Από τότε, όμως, έχουν αλλάξει δύο πράγματα.

Αφενός, η τριάδα των Β«σίγουρωνΒ» δεν είναι πια όπως ήταν. Ο Μιχάλης Σηφάκης τώρα ετοιμάζεται να επιστρέψει από πολύμηνη απουσία, χωρίς να είναι καν γνωστό σε ποια ομάδα θα αγωνίζεται. Ο Αλέξανδρος Τζόρβας έχει προβλήματα στην Παλέρμο, ο Κώστας Χαλκιάς έχει χάσει τη θέση του. Ακόμη και ο Dimi Κωνσταντόπουλος, που τότε, το καλοκαίρι, έμοιαζε ως ο επόμενος, δεν παίζει στην ΑΕΚ.

Α

Keywords
Τυχαία Θέματα