Μήνου στο sport.gr: Ο ΠΑΟ δυνατός, η ΑΕΚ επικίνδυνη

Μοίρασε την ποδοσφαιρική του καριέρα ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ. Εξι χρόνια πράσινος, πέντε χρόνια κιτρινόμαυρος. Ο Αντώνης Μήνου είναι ο Κώστας Κατσουράνης και ο Νίκος Λυμπερόπουλος του παρελθόντος. Με μεγάλη παρουσία και στις δύο ομάδες, βρέθηκε αρκετές αντιμέτωπος με τον… εαυτό του. Μιλώντας στο Sport.gr

ο πρώην τερματοφύλακας Παναθηναϊκού και ΑΕΚ αναλύει το αθηναϊκό ντέρμπι της Κυριακής (6/11).

Αποφεύγει την πρόβλεψη, τονίζει ότι το Τριφύλλι είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση, αλλά χαρακτηρίζει την ΑΕΚ επικίνδυνη και ξεχωρίζει τους δύο παίκτες κλειδιά. Λέτο εναντίον Λεονάρντο.

Η αγωνιστική κατάσταση των δύο ομάδων: "Ο Παναθηναϊκός εμφανίζεται καλύτερος σε σχέση με τις προσδοκίες στο ξεκίνημα της χρονιάς. Το καλοκαίρι δεν έκανε πρωτοκλασάτες μεταγραφές, αλλά πήρε τους παίκτες που έκρινε ο προπονητής, σύμφωνα με τα οικονομικά δεδομένα. Και απέδειξε ότι δεν κάνουν τα ονόματα την καλή ομάδα. Παρουσιάζεται πολύ καλός σε σχέση με αυτό που περιμέναμε και παρά τον αποκλεισμό του από την Ευρώπη από αυτές τις ομάδες. Παίζει καλό ποδόσφαιρο και παίρνει αποτελέσματα.

Η ΑΕΚ από την αρχή της χρονιάς έχει προβλήματα με το υλικό της. Η φυγή των Σάχα, Σκόκο, Μπλάνκο, Ντιόπ άλλαξε όλη τη ραχοκοκαλιά της ομάδας. Ο προηγούμενος προπονητής, αν και ήρθε με περγαμηνές, δεν μπόρεσε να δώσει κάτι. Με τον Νίκο Κωστένογλου δείνει να έχει καλύτερη συνοχή και καλύτερη εικόνα ως ομάδα. Αυτό είναι ένα παιχνίδι στο οποίο η ΑΕΚ καλείται να δώσει δείγμα αν μπορεί να διεκδικήσει κάτι".

Δυνατά σημεία: "Ο Παναθηναϊκός στηρίζεται πολύ στην καλή του μεσαία γραμμή. Αυτό ενισχύεται από το γεγονός ότι παίζει με ένα περίεργο σχήμα, στην ουσία χωρίς επιθετικό, μμε τον Λέτο ελεύθερο, τον Κλέιτον πίσω του και ενίσχυση από τα άκρα, όπως έγινε στην Τούμπα.

Οσο για την ΑΕΚ, βάζοντας στο μυαλό μου το σχήμα με το οποίο θα παραταχθεί, δεν μπορώ να βρω το δυνατό της σημείο. Ο Νίκος Κωστένογλου προσπαθεί μέσω της ψυχολογικής ανάτασης σε ποδοσφαιριστές που αμφισβητούνται και από τον κόσμο της ομάδας, να κάνει το καλύτερο δυνατό. Με βοήθεια από τους έμπειρους της ομάδας, τον Δέλλα, τον Λυμέρόπουλο, τον Καφέ και τον Γεωργέα".

Οι παίκτες κλειδιά:

Keywords
Τυχαία Θέματα