Ο Εργοτέλης αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με την ΑΕΚ

Η ΑΕΚ προηγήθηκε στο Παγκρήτιο με γκολ του Λυμπερόπουλου στο 49', δεν "καθάρισε" τη νίκη σε δύο περιπτώσεις με τον Σιαλμά και τον Λαγό και ο Εργοτέλης που είχε δοκάρι στο 73' με τον Κυριακίδη πήρε την ισοπαλία με το τέρμα που σημείωσε ο Κατσικοκέρης στο 74', σε ένα παιχνίδι που διεξήχθη υπό καταρρακτώδη βροχή.

Ο Νίκος Καραγεωργίου παρέταξε τον Εργοτέλη με τον Πίρσον κάτω από τα δοκάρια, αμυντικό κεντρικό δίδυμο τους Σαρρή και Χίμπλινγκερ,

δεξί μπακ τον Τζανακάκη και αριστερό τον Σασιασβίλι. Στη μεσαία γραμμή τους Κυριακίδη, Ολίσε και Μπέτο, ενώ στην επίθεση τους Φραγκουλάκη, Κουτσιανικούλη και Μπούντιμιρ.

Ο Νίκος Κωστένογλου παρέταξε την ΑΕΚ με τον Αραμπατζή στα γκολπόστ, δεξί μπακ τον Αργυρίου, αριστερό τον Λαγό και κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Μπουγαΐδη και Δέλλα. Στη μεσαία γραμμή τους Ρίκκα και Βάργκας και πιο μπροστά τον Χοσέ Κάρλος σε επιτελικό ρόλο, με τους Σιαλμάς, Κλωναρίδη στα άκρα και τον Λυμπερόπουλο στην κορυφή.

Κάτω υπό καταρρακτώδη βροχή το παιχνίδι ήταν πολύ κακό, με την πρώτη καλή στιγμή να καταγράφεται στο 21' με μακρινό σουτ του Κλωναρίδη να διώχνει σε κόρνερ ο Πίρσον. Ο Μπούντιμιρ στο 30' σκόραρε μεν, με το... χέρι δε, με συνέπεια το γκολ να μην μετρήσει και να δει την κίτρινη κάρτα. Ακολούθησαν δύο εκτελέσεις φάουλ του Φραγκουλάκη που δεν ανησύχησαν τον Αραμπατζή και μια κεφαλιά του Σιαλμά που μπλόκαρε ο Πίρσον. Στο 42' ο Μπουγαϊδης υπέστη τράβηγμα και ζήτησε αλλαγή, με τον Κοντοέ να περνάει στόπερ, αφού ο Κωστένογλου είχε αφήσει εκτός αποστολής τους Κάλα και Μανωλά!

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Γκερέιρο πέρασε στη θέση του Κάρλος και στο 49' η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ με τον Λυμπερόπουλο, ο οποίος δεν είπε... όχι στο... δώρο του Τζανακάκη, ο οποίος του πρόσφερε τη μπάλα στο... πιάτο και ο Λύμπε την έστειλε στην δεξιά γωνία του Πίρσον κάνοντας το 0-1. Ο Σιαλμάς στο 60' είχε καλή ευκαιρία να κάνει το 0-2, αλλά την πέταξε -ως συνήθως- στα σκουπίδια!

Ο Καραγεωργίου αποφάσισε να ρισκάρει βγάζοντας τον Μπέτο και ρίχνοντας στη μάχη τον Κατσικοκέρη παίζοντας με δύο επιθετικούς και δικαιώθηκε. Ο Εργοτέλης ανέβασε την απόδοσή του και έψαξε το γκολ της ισοφάρισης. Στο 73' ο Κυριακίδης σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι και ένα λεπτό αργότερα, ο Κατσικοκέρης, ύστερα από εκπληκτική προσπάθεια και γύρισμα του Κουτσιανικούλη έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 1-1 για τους Κρητικούς. Βέβαια, στην προηγούμενη φάση του γκολ, η ΑΕΚ θα μπορούσε να σκοράρει, αν ο Λαγός επέλεγε είτε να σουτάρει, είτε να κάνει πιο σιγανή την πάσα του προς τον Σιαλμά στην αντεπίθεση της Ενωσης...

Keywords
Τυχαία Θέματα