Ο Γκούτμαν στην Εθνική Ισραήλ

Σε δοκιμασμένη εντός συνόρων λύση προχώρησε η ομοσπονδία του Ισραήλ για να καλύψει τη θέση του προπονητή στην εθνική ομάδα της χώρας, στη θέση του γάλλου Λουί Φερναντέζ, ο οποίος εργαζόταν από το Μάιο του 2010, αλλά δεν ανανεώθηκε το συμβόλαιό του μετά τον αποκλεισμό στα προκριματικά του EURO 2012.

Η Ομοσπονδία προχώρησε στην πρόσληψη του Ελι Γκούτμαν, ενός προπονητή που είναι πολύ δημοφιλής στο Ισραήλ και μάλιστα η απόφαση ελήφθη ομόφωνα

από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ομοσπονδίας.

Ο 53χρονος Γκούτμαν θα καθίσει για πρώτη φορά στον πάγκο της ομάδας στο εντός έδρας φιλικό ματς με την Ουκρανία στις 29 Φεβρουαρίου, ενώ στη συνέχεια θα πρέπει να δημιουργήσει ένα αξιόμαχο συγκρότημα ενόψει των προκριματικών του μουντιάλ 2014 της Βραζιλίας, που αρχίζουν τον Σεπτέμβριο.

Το Ισραήλ έχει κληρωθεί στον ίδιο όμιλο με Πορτογαλία, Ρωσία, Αζερμπαϊτζάν, Βόρεια Ιρλανδία και Λουξεμβούργο. Σε τελική φάση μουντιάλ το Ισραήλ έχει προκριθεί μόνο μία φορά και συγκεκριμένα το 1970 στο Μεξικό.

Στη μέχρι τώρα καριέρα του ως προπονητής, ο Γκούτμαν έχει εργαστεί σε πολλές ομάδες, μεταξύ των οποίων στις Χάποελ Χάιφα και Χάποελ Τελ Αβίβ. Επίσης έχει δουλέψει και στην Κύπρο, στις ΑΕ Λεμεσού και Ένωση Νέων Παραλιμνίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα