Ο παλαιστής των αιθέρων

18:14 2/1/2012 - Πηγή: Sport.gr

Ο Αμερικανός Γκρέγκ Μποιγκτον μέχρι την ηλικία που θέλησε να καταταγεί ως υποψήφιος πιλότος στο σώμα των πεζοναυτών νόμιζε ότι έφερε το επίθετο Χάλενμπεκ.

Ωστόσο, στη διαδικασία κατάταξης έμαθε ότι μεγάλωσε με το όνομα του πατριού του και ως εκ τούτου πληροφορήθηκε ότι ήταν παιδί χωρισμένων γονιών από βρέφος.

Στο κολέγιο σπούδασε μηχανικός αεροσκαφών και πολύ γρήγορα εξελίχθηκε και στον αθλητισμό.

Υπήρξε χαρισματικός παλαιστής, χρυσός νικητής του κολεγιακού πρωταθλήματος και των περιοχών της βόρειας ακτής του Ειρηνικού ωκεανού με όνειρα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

του 1936.

Ένας τραυματισμός όμως στο πόδι διέκοψε τη καριέρα του και η αποθεραπεία του απαιτούσε πολύ χρόνο.

Χρόνο που δεν απέκτησε ποτέ λόγω της εκπαίδευσης του ως πιλότος και εξαιτίας της κατάστασης που επικρατούσε σε ολόκληρο τον κόσμο με τα σύννεφα του κόσμου να απειλούν εκατομμύρια ανθρώπους.

Ο πόλεμος ξέσπασε σε Ευρώπη και Ασία αλλά οι ΗΠΑ παρέμεναν επίσημα ουδέτερες.

Ωστόσο, βοηθούσαν χώρες που είχαν εμπλακεί και για παράδειγμα οργάνωσαν και έστειλαν στην Κίνα μία μονάδα αεροπλάνων και πιλότων, ιδιωτικού και εθελοντικού χαρακτήρα που πήραν την ονομασία Β«Ιπτάμενοι ΤίγρειςΒ».

Πού και πού, ο Μπόιγκτον πάλευε για διασκέδαση με τους συναδέλφους του στην αεροπορική βάση.

Αν και ξεκίνησε καθυστερημένα τις καταρρίψεις αντιπάλων του τελικά έφθασε τις 42 με το έμβλημα της αεροπορίας των πεζοναυτών, όπου κατατάχθηκε και πάλι με την είσοδο των ΗΠΑ στον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο.

Το 1944 καταρρίφθηκε από τον Ιάπωνα πιλότο Μασαχίρο Καουάτο με κοινό χαρακτηριστικό και των δυο την επιβίωση τους στον πόλεμο και τη συγγραφή των πολεμικών αναμνήσεων τους.

Ο Αμερικανός πρώην παλαιστής διασώθηκε από ένα ιαπωνικό υποβρύχιο και παρέμεινε επί 20 μήνες σε στρατόπεδο συγκέντρωσης χωρίς μάλιστα να δηλωθεί ποτέ ως αιχμάλωτος πολέμου στον διεθνή Ερυθρό Σταυρό.

Στη διάρκεια της κράτησης του πάλευε ώστε να κρατάει ψηλά το φρόνημα του.

Απελευθερώθηκε με το βαθμό του συνταγματάρχη και επέστρεψε στις ΗΠΑ και στην εργασία του ως μηχανικός.

Ωστόσο, δεν κατάφερε να κρατηθεί μακριά από το αγαπημένο του άθλημα.

Επέστρεψε στα ρινγκ ως παλαιστής ελευθέρας πάλης αλλά όχι όμως του αθλήματος των Ολυμπιακών Αγώνων, στο περίφημο κάτς δηλαδή και στη συνέχεια έγινε διαιτητής.

Πέθανε σε ηλικία 75 χρόνων και ετάφη δίπλα στον μεγάλο επαγγελματία πυγμάχο Τζο Λούις, γεγονός που …ανάγκασε έναν από τους φίλους του να πεί Β«ακόμα και στον παράδεισο βρήκε δίπλα – δίπλα τον άνθρωπο που θα παλεύει…Β»

Keywords
Τυχαία Θέματα