Ο Παναθηναϊκός γνώρισε την πρώτη του ήττα στην Α1, 70-79 από την Καβάλα στην Καλαμίτσα, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής

Θύμα μεγάλης έκπληξης έπεσε ο Παναθηναϊκος, αφού ηττήθηκε με 70-79 από την Καβάλα στην Καλαμίτσα, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Α1. Πολύ κακή εμφάνιση από την ομάδα του Ομπράντοβιτς, η οποία πλήρωσε την πολύ κακή της άμυνα και την αστοχία της. Εξαιρετική εμφάνιση

και δίκαιη επικράτηση για την ομάδα του Πρίφτη, με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Πάσαλιτς και Τέιλορ.

Ανοιχτό ήταν το παιχνίδι στο ξεκίνημα της πρώτης περιόδου, με τον Παναθηναϊκό να εκμεταλλεύεται τις εμπνεύσεις των Καλάθη, Γιασικεβίτσιους και με τρίποντο του Σάτο να προηγείται με οκτώ (12-4, 5').

Με πρωταγωνιστές τους Ο' Μπράιαντ και Τέιλορ, η Καβάλα βρήκε τις απαντήσεις στην άμυνα των πράσινων και με επιμέρους σκορ 11-4, πλησίασε στον πόντο (15-16, 9'). Με τρίποντο του Στεφανίδη στα 30'', οι γηπεδούχοι έκλεισαν την πρώτη περίοδο έχοντας το προβάδισμα, με ένα καλάθι (18-16, 10').

Οι πρωταθλητές Ευρώπης είχαν την υπεροχή, ωστόσο χωρίς να μπορούν να ξεφύγουν από την Καβάλα, η οποία με τους Τέιλορ και Πάσαλιτς να εκτελούν από τα 6,75μ. κρατούσε την επαφή της με το σκορ (27-27, 15').

Οι δύο περιφερειακοί των γηπεδούχων συνέχισαν να τιμωρούν την άμυνα της ομάδας του Ομπράντοβιτς έξω από την γραμμή του τριπόντου, με την Καβάλα να εγκλωβίζει τον Παναθηναϊκό και να παίρνει εκ νέου ένα προβάδισμα επτά πόντων (35-28, 18'), με επιμέρους σκορ 8-1.

Οι καβαλιώτες δημιούργησαν πολλά προβλήματα στο Τριφύλλι στο πρώτο ημίχρονο και παίζοντας κατά διαστήματα ωραίο μπάσκετ, έχοντας 8/15 τρίποντα και σε εξαιρετική μέρα τους Τέιλορ και Πάσαλιτς, έκλεισαν το πρώτο μέρος στο +8 (42-34, 20').

Εκρηκτικό ήταν το ξεκίνημα της Καβάλας στην τρίτη περίοδο (47-34, 21'), ωστόσο ο Παναθηναϊκός απάντησε και με πρωταγωνιστή τον Νικ Καλάθη, έτρεξε ένα σερί 8-0 και μείωσε στους πέντε (42-47, 23').

Οι φιλοξενούμενοι ήταν άστοχοι στην επίθεση, ενώ δεν μπορούσαν να βρουν τις λύσεις στο μαρκάρισμα του Πάσαλιτς, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να κρατούν ένα προβάδισμα ύψους οκτώ πόντων (53-45, 25').

Παρά τις προσπάθειες των Καλάθη και Σμιθ, η ομάδα του Πρίφτη συνέχισε να... πυροβολεί από τα 6,75μ. και να κρατάει το προβάδισμα, μετά και το τέλος της τρίτης περιόδου (60-53, 30').

Το ρεσιτάλ της Καβάλας από την γραμμή του τριπόντου συνεχίστηκε και στο τέταρτο δεκάλεπτο, με τον Καραποστόλου να δίνει προβάδισμα εννέα πόντων στην ομάδα του Πρίφτη (67-58, 33').

Ο Σμιθ προσπαθούσε μόνος του να γυρίσει το παιχνίδι, αλλά ο Ο' Μπράιαντ, με καλάθι και φάουλ, κρατούσε τους γηπεδούχους σε απόσταση ασφαλείας (70-61, 36'). Ο Πάσαλιτς, με εύστοχο τρίποντο, έδωσε αέρα 11 πόντων στην Καβάλα (75-64, 38'), σε πολύ κρίσιμο σημείο του αγώνα.

Οι πράσινοι δεν μπόρεσαν να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση, με αποτέλεσμα να υποστούν μία ήττα - σοκ στην Καλαμίτσα, την πρώτη τους στην φετινή Α1, με σκορ 70-79!

Keywords
Τυχαία Θέματα