Πλατινί: Δεν διοικώ ως γάλλος

Ο Μισέλ Πλατινί τόνισε πως δεν διοικεί την UEFA προς όφελος της Γαλλίας, αλλά φροντίζει για το καλό του ποδοσφαίρου. Παράλληλα, ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας μίλησε για το 1-7 της Λιόν στο Ζάγκρεμπ, για τις σχέσεις του με τον Σοφοκλή Πιλάβιο, αλλά και την Εθνική μας ομάδα.

Στην αρχική του τοποθέτηση ο Πλατινί ήταν κατηγορηματικός: "Δεν διοικώ ως Γάλλος. Είμαι πρόεδρος και της Ελλάδας,

όπως και όλων των ομοσπονδιών", τόνισε στη Sportday και πρόσθεσε: "Το ίδιο ισχύει και για τον Θόδωρο Θεοδωρίδη που δεν λειτουργεί ως Έλληνας, αλλά ως επικεφαλής όλων των ομοσπονδιών της Ευρώπης".

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη συνεργασία του με τον Σοφοκλή Πιλάβιο:

Β«Η συνεργασία μας είναι εξαιρετική. Έχω πολύ καλή γνώμη για τον Πιλάβιο και τις προσπάθειες που καταβάλει στο ποδόσφαιρο, σε μία χώρα με μεγάλο ανταγωνισμό όπως είναι η Ελλάδα. Έχει πάρει κάποιες αποφάσεις που δεν είναι εύκολες. Εμείς τον στηρίζουμε απόλυτα σε κάθε του προσπάθεια. Εγώ ποτέ δεν λειτουργώ με παρεμβατικότητα στα προβλήματα που έχει η κάθε χώρα, είναι θέμα ηθικής, θέμα χαρακτήρα και θεσμών. Δική μου δουλειά θεωρώ ότι είναι να βοηθάω με όποιον τρόπο μπορώ την κάθε ομοσπονδία-μέλος της UEFA στη μάχη κατά των στημένων αγώνων. Και αυτό κάναμε ως UEFAΒ».

Για τα ζητήματα των στημένων παιχνιδιών και του χουλιγκανισμού είπε:

Β«Μας απασχολεί η πάταξη της διαφθοράς και γενικά η καταπολέμηση του προβλήματος των στημένων αγώνων. Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν εκατομμύρια ωραία πράγματα, αλλά υπάρχουν και κάποια προβλήματα που καλούμαστε να επιλύσουμε. Είναι πολύ άσχημο για το ποδόσφαιρο να υπάρχουν άνθρωποι – είτε ποδοσφαιριστές είτε στελέχη ομάδων – που να γνωρίζουν το αποτέλεσμα ενός αγώνα προτού διεξαχθεί και θεωρώ ότι τέτοιοι άνθρωποι δεν έχουν θέση στον χώρο του ποδοσφαίρου. Το ίδιο το ποδόσφαιρο πρέπει να τους αποβάλλει. Αν αποδειχθεί ότι ένας ποδοσφαιριστής έστησε ματς δεν θα ξαναπαίξει ποδόσφαιρο. Το ίδιο ισχύει και για άλλα προβλήματα του ποδοσφαίρου. Ένα παράδειγμα είναι ο χουλιγκανισμός. Το ίδιο με τους ποδοσφαιριστές (και ανθρώπους του ποδοσφαίρου που στήνουν ματς) ισχύει και με τους χούλιγκανς. Δεν έχουν θέση στο ποδόσφαιρο. Όπως και στο θέμα των στημένων, έτσι και σε αυτό θα στηρίξουμε τις ομοσπονδίες για την πάταξη αυτών των φαινομένωνΒ».

Δήλωσε επίσης πως δεν μπορεί να εκφέρει άποψη για την οικονομική κρίση που μαστίζει την χώρα μας:

Β«Δεν έχω απόψεις και ιδέες για όλα, δεν είμαι παντογνώστης. Είναι κάτι διαφορετικό από το ποδόσφαιρο. Εύχομαι ολόψυχα να βρεθεί μια λύση, γιατί είναι μια πολύ άσχημη κατάσταση. Μακάρι να λυθούν σε όλες τις χώρες αυτά τα προβλήματα. Και στην Γαλλία τα τελευταία χρόνια έχουν αλλάξει 5 Υπουργοί Αθλητισμού, έτσι είναι η πολιτική. Μακάρι όσοι κυβερνήσουν την χώρα να κάνουν το καλύτερο δυνατό. Μερικές φορές από μία άσχημη κατάσταση μπορεί να βγει κάτι καλό για το ποδόσφαιροΒ».

Πάντως, φάνηκε αισιόδοξος για τα αποτελέσματα που θα παρουσιάσει το Financial Fair Play:

Β«Δίνω σημασία στην ταυτότητα του ποδοσφαί

Keywords
Τυχαία Θέματα