"Προφορική η συμφωνία Ηρακλή - Ποντίων"

12:20 4/1/2012 - Πηγή: Sport.gr

Ο Ηρακλής έψαχνε εναγωνίως τρόπο ώστε να επιστρέψει άμεσα στις επαγγελματικές κατηγορίες. Οι παράγοντες που δημιούργησαν - προ 34 ετών - τους Πόντιους Κατερίνης θεωρούν ότι ο κύκλος της ομάδας έχει κλείσει και θέλουν να συνδυάσουν τη νέα εποχή του Ηρακλή με την παρουσία τους στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Και η συμφωνία επιτεύχθηκε. Απομένει να δοθούν οι σχετικές εγκρίσεις

από τα σώματα των γενικών συνελεύσεων των δύο ομάδων, η έγκριση από την ΕΕΑ και μετά τα αρχίσει η εφαρμογή των όρων της συμφωνίας.

Η προφορική συμφωνία επιβεβαιώθηκε από τα στελέχη και των δύο πλευρών, με δηλώσεις τους στον ραδιοφωνικό σταθμό Libero 107,4. Ο υπεύθυνος επικοινωνίας του ΓΣ Ηρακλής, Μπάμπης Χατζηχαραλάμπους υποστήριξε ότι "η περίπτωση της ΑΕ Ποντίων ήταν η καλύτερη, η πιο εφικτή και η πιο συμφέρουσα. Οι άνθρωποι της ομάδας ήθελαν αυτή τη συμφωνία και πλέον απομένουν τα τυπικά για να επικυρωθεί", ενώ ο άμεσος συνεργάτης του προέδρου της ΑΕΠ (Θόδωρου Παπαδόπουλου), Γιάννης Παπαδόπουλος, παραδέχθηκε ότι "ο Ηρακλής είναι ένα ιστορικό σωματείο με ανεκτίμητη προσφορά σε αθλητικό και κοινωνικό επίπεδο. Θεωρούμε ότι ο κύκλος των Ποντίων είχε κλείσει και θέλαμε πραγματικά όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου να προχωρήσουμε σε συμφωνίας".

Ποιοι είναι οι όροι της συμφωνίας; Καταρχήν, θα πρέπει να τρέξει ένα διάστημα 10-15 ημερών ώστε να γίνουν οι γενικές συνελεύσεις των δύο συλλόγων, ώστε να επικυρωθεί η συμφωνία και φυσικά στη συνέχεια να δοθεί η σχετική έγκριση από τον αρμόδιο φορέα.

Από εκεί και πέρα, εφόσον γίνουν τα παραπάνω, για τους επόμενους έξι μήνες η ομάδα θα λέγεται ΑΕΠ Ηρακλής και μετά από αυτό το εξάμηνο θα τρέξουν οι διαδικασίες ώστε να γίνει ΠΑΕ Ηρακλής.

Η ομάδα θα έχει ως έδρα το Καυτανζόγλειο, αλλά θα συνεχίσει να προπονείται στη Κατερίνη, αφού όπως είπε ο Γιάννης Παπαδόπουλος Β«για οικονομικούς και ουσιαστικούς λόγους, δεν είναι εφικτό για την ομάδα να μετακομίσει τώρα στη ΘεσσαλονίκηΒ». Τα χρώματα της ομάδας θα αλλάξουν, οι παίκτες της ΑΕΠ Ηρακλής θα φορούν κυανόλευκα με το σήμα του Ηρακλή.

Keywords
Τυχαία Θέματα