Πρώτη νίκη με τη ψυχή στο στόμα για ΟΣΦΠ!

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Βασίλη Σπανούλη και ήρωα τον Γιώργο Πρίντεζη ο Ολυμπιακός επικράτησε πολύ δύσκολα 81-74 της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ για τη 2η αγωνιστική της Euroleague και πήρε την πρώτη του νίκη στη διοργάνωση. Αρνητική εντύπωση προκάλεσε η μικρή προσέλευση του κόσμου στο ΣΕΦ, αλλά και η απόδοση των παικτών του Ντούσαν Ιβκοβιτς,

οι περισσότεροι εκ των οποίων κινήθηκαν για ένα ακόμη παιχνίδι σε ρηχά νερά. Αυτό που σίγουρα κρατάει, όμως, ο σέρβος τεχνικός είναι το τελικό αποτέλεσμα, αφού αυτές τις νίκες χρειάζεται ο... νεαρός φετινός Ολυμπιακός για να σφυρηλατήσει την προσωπικότητά του!

Ο Ολυμπιακός έδειξε την πρόθεσή του να μεταφέρει το παιχνίδι μέσα στη ρακέτα στα πρώτα λεπτά, όμως ο Πέρο Αντιτς σπατάλησε τις τέσσερις πρώτες επιθέσεις των ερυθρολεύκων. Σε συνδυασμό με τις φτωχές επιλογές των τούρκων, το σκορ άνοιξε στο 2' από το Λάζαρο Παπαδόπουλο, σε μια πρώτη περίοδο που ήταν ιδιαίτερα φτωχή παραγωγικά.

Αυτό έδειχνε να βολεύει τους γηπεδούχους, που έπαιζαν καλή, δυνατή άμυνα, τουλάχιστον μέχρι το 7'30'' (12-5). Εκεί οι τούρκοι πάτησαν γκάζι και έτρεξαν ένα σερί 11-0 που κράτησε μέχρι τα πρώτα δευτερόλεπτα του δεύτερου δεκαλέπτου (12-16 στο 10'30'').

Ο Ολυμπιακός κόλλησε για τέσσερα ολόκληρα λεπτά στην επίθεση, χρονικό διάστημα στο οποίο είχε κάκιστες επιλογές, ενώ ήταν άστοχος και στα ελεύθερα σουτ (ο Κέσελ σε ένα ακόμα παιχνίδι ήταν εκνευριστικά άστοχος από την περιφέρεια). Οι τούρκοι εκμεταλλεύτηκαν αυτό το γεγονός και σιγά-σιγά άρχισαν να χτίζουν μια διαφορά, που έφτασε τους 11 πόντους στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου (26-37).

Ο Σπανούλης μπήκε φορτσάτος στο δεύτερο 20λεπτο και με τέσσερις προσωπικούς του πόντους μείωσε γρήγορα σε 30-37 (22'), όμως ο Ολυμπιακός κόλλησε και πάλι στην επίθεση με τη Φενέρ να τρέχει ένα μίνι σερί 5-0 και να φτάνει τη διαφορά στη μάξιμουμ διαφορά της στο 23'20'' (30-42).

Το έτσι κι αλλιώς κρύο ΣΕΦ, λόγω της μικρής προσέλευσης του κόσμου, πάγωσε σε εκείνο το σημείο, αφού οι παίκτες του Ντούσαν Ιβκοβιτς έδειχναν ανήμποροι να σταθούν απέναντι στη Φενέρ. Χρειαζόταν κάτι δραστικό για να ξυπνήσουν όλοι και αυτό το ηλεκτροσόκ το προσέφερε ο Γιώργος Πρίντεζης.

Ο έλληνας φόργουορντ με 2/2 συνεχόμενα τρίποντα έκανε το 32-44, 38-44, ενώ δύο βολές του Σπανούλη στα... καπάκια λόγω τεχνικής ποινής στον Νέβεν Σπάχια έκαναν το 40-44 στο 35-40'', με τον Ολυμπιακό να επανέρχεται στο παιχνίδι και τον κόσμο να κάνει... επιτέλους αισθητή την παρουσία του.

Δύο ακόμη πόντοι του V-Span έφτασαν το σερί των ερυθρολεύκων στο 10-0 (42-44) και οι δύο ομάδες πήγαιναν από εκείνο το σημείο και μετά χέρι-χέρι μέχρι το τέλος, παρά τις προσπάθειές τους να ξεφύγουν (53-54 στο 30').

Ο Πρίντεζης ήταν αυτός που έβαλε τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ έπειτα από αρκετή ώρα (55-54 στο 30'30'') και ο Σπανούλης έδωσε στην ομάδα του ένα προβάδισμα πέντε πόντων με σουτ τριών πόντων (60-55 στο 32'), όμως η Φενέρ δεν παραδόθηκε, παρά το comeback των γηπεδούχων (60-61 στο 34'30'').

Το ματς πήγαινε

Keywords
Τυχαία Θέματα