Ράλι Μόντε Κάρλο: Νικητής ο Σεμπαστιέν Λοέμπ (Citroen)

Ο Σεμπαστιέν Λοέμπ πανηγύρισε την έκτη νίκη της καριέρας του στο Ράλι Μόντε Κάρλο, ξεκινώντας με τον ιδανικό τρόπο την προσπάθεια κατάκτησης του ένατου σερί τίτλου WRC.

Ο γάλλος οδηγός της Citroen βρισκόταν μισό λεπτό πίσω από τον Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα στο ξεκίνημα του αγώνα, αλλά προς το τέλος της 1ης μέρας ανέλαβε τα ηνία της κατάταξης, όταν ο φινλανδός τούμπαρε το Ford

του και εγκατέλειψε.

Από εκεί και έπειτα δεν είχε αντίπαλο για την πρώτη θέση και κατάφερε όχι μόνο να πάρει τη νίκη με διαφορά 2'45", αλλά και το μέγιστο των 28 βαθμών από τον αγώνα, κερδίζοντας την power stage.

Δεύτερος τερμάτισε ο Ντάνι Σόρντο, ο οποίος παρότι έπαθε ζημιά στην ανάρτηση στη 2η ειδική, στη συνέχεια οδήγησε άψογα και χάρισε στην Mini ένα σπουδαίο αποτέλεσμα.

Η μάχη του ισπανού με τον Πέτερ Σόλμπεργκ ήταν πολύ σκληρή μέχρι και την 3η μέρα, όταν ο νορβηγός έκανε λάθος επιλογή ελαστικών και έχασε πάνω από ένα λεπτό. Ο Σόλμπεργκ αντεπιτέθηκε στις ειδικές του Σαββάτου (21/1) και κέρδισε 50 δευτερόλεπτα σε τέσσερις ειδικές, αλλά δεν είχε πλέον το περιθώριο για κάτι περισσότερο.

Πάντως αυτή η τρίτη θέση ήταν η πρώτη παρουσία του ποτέ στο βάθρο στο Μόντε Κάρλο, στην επιστροφή του στην Ford.

Ο Μίκο Χίρβονεν τερμάτισε τέταρτος στο ντεμπούτο του με την εργοστασιακή ομάδα της Citroen, ενώ πήρε και δύο έξτρα βαθμούς γράφοντας τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο στην power stage.

Ο τελευταίος επιπλέον πόντος πήγε στον Εβγκένι Νοβίκοφ, ο οποίος ήταν πέμπτος στην τελική κατάταξη του ράλι. Πίσω από τον ρώσο τερμάτισε ο βετεράνος Φρανσουά Ντελεκούρ, επίσης της M-Sport Ford, με τον Πιερ Καμπανά να παίρνει την έβδομη θέση με το δεύτερο αγωνιστικό της Mini.

Τη βαθμολογούμενη 10άδα συμπλήρωσαν οι Οτ Τάνακ, Μάρτιν Πρόκοπ και Αρμίντο Αραούχο, ενώ η άλλη σημαντική εγκατάλειψη πέρα από του Λάτβαλα, ήταν αυτή του Σεμπαστιάν Οζιέ. Ο γάλλος έφτασε μέχρι και την τέταρτη θέση της κατάταξης με Skoda Fabia S2000, πριν τεθεί νοκ-άουτ λόγω ατυχήματος στο τέλος της 2ης μέρας κι ενώ ήταν στην έκτη θέση.

Keywords
Τυχαία Θέματα