Ράλι Μόντε Κάρλο: Ο Λοέμπ προηγείται μετά την 7η ειδική

Ο Σεμπαστιέν Λοέμπ κρατάει μια πολύ άνετη πρωτοπορία στο εναρκτήριο ράλι της σεζόν του WRC στο Μόντε Κάρλο, έχοντας ευνοηθεί από την εγκατάλειψη του Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα στην τελευταία ειδική της 1ης μέρας.

Ο Λάτβαλα ήταν 30 δευτερόλεπτα μπροστά από τον οδηγό της Citroen, όταν τούμπαρε το Ford του και αναγκάστηκε σε εγκατάλειψη. Μάλιστα οι ζημιές στο αγωνιστικό του ήταν τόσο μεγάλες, που δεν ήταν σε θέση να επιστρέψει

στον αγώνα.

Η εξέλιξη αυτή άνοιξε το δρόμο προς τη νίκη για τον Λοέμπ, ο οποίος κέρδισε και τις τρεις πρώτες ειδικές διαδρομές της 2ης μέρας για να ανοίξει κι άλλο τη διαφορά του από τον δεύτερο στην κατάταξη.

Αυτός είναι ο νέος ομόσταβλος του Λάτβαλα στην Ford, Πέτερ Σόλμπεργκ, που απέχει 1'23" από την κορυφή. Ο νορβηγός δίνει μεγάλη μάχη για τη θέση με τον Ντάνι Σόρντο της Mini, ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι μόλις 3,7 δευτερόλεπτα πίσω του.

Στο ντεμπούτο του με την εργοστασιακή ομάδα της Citroen, ο Μίκο Χίρβονεν αντιμετώπισε ένα πρόβλημα στα φρένα έπειτα από επαφή με τοίχο κατά τη διάρκεια της 1ης μέρας, με αποτέλεσμα να χάσει αρκετό χρόνο. Ο φινλανδός είναι τέταρτος στην κατάταξη, τρία λεπτά πίσω από τον team mate του, Λοέμπ.

Δεκατρία δευτερόλεπτα μακριά του, στην πέμπτη θέση, βρίσκεται ο οδηγός της Volkswagen, Σεμπαστιάν Οζιέ, ο οποίος συμμετέχει στον αγώνα με μια Skoda Fabia S2000.

Στις θέσεις 6 και 7 βρίσκονται οι Εβγκένι Νοβίκοφ και Φρανσουά Ντελεκούρ της M-Sport, ενώ την πρώτη 10άδα συμπληρώνουν οι Πιερ Καμπανά, Οτ Τάνακ και Περ-Γκούναρ Αντερσον.

Keywords
Τυχαία Θέματα