Ρόσι: Δύσκολο το πρωτάθλημα

Ο Βαλεντίνο Ρόσι εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η Ducati θα μειώσει τη διαφορά της από τις πρώτες θέσεις του grid το 2012, παραδέχτηκε ωστόσο πως δύσκολα η ομάδα του θα καταφέρει να παλέψει για τον τίτλο του MotoGP.

Ο ιταλός αναβάτης πέρασε μια δύσκολη πρώτη χρονιά με την Ducati, ανεβαίνοντας στο βάθρο μόλις σε έναν αγώνα.

Παρά το γεγονός ότι λόγω

της αλλαγής στις νέες μοτοσικλέτες 1.000cc, η ιταλική ομάδα έχει μια καλύτερη ευκαιρία να βρεθεί πιο κοντά στην κορυφή φέτος, ο Ρόσι είπε: "Το πρωτάθλημα είναι δύσκολο γιατί η διαφορά το 2011 ήταν αρκετά μεγάλη.

"Ο στόχος είναι να φτιάξουμε τα προβλήματα βήμα-βήμα και να προσπαθήσουμε να πλησιάσουμε την Yamaha και την Honda. Και από εκεί και μετά, να ξεκινήσουμε να φτιάξουμε τις λεπτομέρειες για να είμαστε ανταγωνιστικοί για τη νίκη.

"Δεν θέλω να πω ότι δεν μπορούμε να παλέψουμε για το πρωτάθλημα από την αρχή της σεζόν, αλλά πρέπει να είμαι ρεαλιστής. Στο τέλος της περσινής σεζόν ήμασταν 1,5 δευτερόλεπτο πίσω και ο στόχος μας είναι να βρεθούμε πιο κοντά στους άλλους και να είμαστε σε θέση να τους κοντράρουμε και να παλέψουμε με αυτούς".

Οσον αφορά το συμβόλαιό του με την Ducati, το οποίο λήγει στο τέλος της σεζόν, ο Ρόσι δεν θέλησε να ξεκαθαρίσει αν θα παραμείνει εκεί ή θα σκεφτεί να αλλάξει ομάδα.

"Ειλικρινά δεν ξέρω", τόνισε ο 32χρονος επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής MotoGP.

"Θα ήθελα να κάνω την Ducati να πάει γρήγορα και να κερδίσει κάτι, και μετά ίσως ακόμα και να σταματήσω από τους αγώνες. Το να τρέξω για μερικά χρόνια ακόμα και να πάρω ορισμένα καλά αποτελέσματα ίσως είναι ο στόχος μου, αλλά υπάρχουν πολλές ακόμα πιθανότητες.

"Θα ήθελα να κάνω τουλάχιστον ένα ακόμα συμβόλαιο, οπότε θα ήθελα να υπογράψω τουλάχιστον ακόμα ένα διετές συμβόλαιο".

Keywords
Τυχαία Θέματα